23948sdkhjf

Udenlandsk affald giver varmen i Danmark

Flere energi- og affaldsselskaber undersøger mulighederne for at importere affald til forbrænding i Danmark.
Den danske affaldsafgift får flere energi- og affaldsselskaber til at kigge mod udlandet efter nye leverancer til forbrænding.

Årsagen er, at afgiften på 360 kr. pr. ton affald kan få danske virksomheder til at sende deres affald til forbrænding i f.eks. Tyskland eller Sverige og ikke de lokale forbrændinger. Resultatet er et underskud af affald til de affaldsfyrede kraftværker i Danmark.

Affald har siden d. 10. december 2010 kunne im- og eksporteres frit mellem EU-landene.

Tysk og engelsk affald på vej til Danmark
Energi- og affaldsselskabet Refa fra Lolland-Falster er et pennestrøg fra at indgå en aftale, som skal sende 30.000 ton affald fra Rostock til kraftvarmeværket i Nykøbing Falster:

- Den varme vi leverer til kunderne her, svarer vel til 25.000 ton olie årligt. De 30.000 ton affald, vi importerer, kan erstatte en mængde på 5 - 8.000 ton olie, siger direktør i Refa, Hans Erik Jensen, til DR.

DONG Energy og Reno-Nord fra Århus har også vist interesse for at hente affald i udlandet. Parterne undersøger mulighederne for at importere affald fra England, som blandt andet skal forbrændes på de DONG-ejede Horsens Kraftvarmeværk og Måbjergværket ved Holstebro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125