23948sdkhjf

Femern har kostet 25 møller livet

25 møller måtte i sommeren 2015 lade livet ved Rødby Havn, da Femern A/S lod dem fælde for at gøre plads til en beton-element-fabrik.

Elementfabrikken er endnu ikke bygget, og Fermern A/S er gået glip af en sikker millionindtægt fra møllernes strømproduktion.

Det skriver Finans.

Ifølge dokumenter, som Finans er kommet i besiddelse af, betalte Femern A/S 41,5 millioner kroner for at få fjernet møllerne.

Det ville dog have været en bedre forretning at lade møllerne stå, da der i dag, tre år efter nedtagningen, endnu ikke er skyggen af en elementfabrik på arealet, der tidligere husede møllerne.

Selvom den milliongevinst, man ville have fået ind på salget af strømproduktionen fra møllerne, er minimal i forhold til det milliard-budget, der bærer Femern-projektet, så ville det alligevel have været sund fornuft at lade dem stå.

- Normalt skal man ikke gøre sådan noget, før man er sikker på at kunne tage det næste skridt. Derfor virker det ikke som en fornuftig omgang med offentlige midler, siger Bent Greve, Professor fra Roskilde Universitet.

Han mener, at man kunne have ventet og set tiden an, før man fældede de 25 møller, der var ejet af SE Blue Renewables.

Femern-direktør Claus Baunkjær har ikke ønsket at stille op til et interview med Finans, men han forklarer i en mail, at møllerne blev pillet ned for at byggemodne området, hvor fabrikken skal ligge.

Møllerne kunne have forsynet 8.427 danske familier med strøm om året.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11