23948sdkhjf

LM Wind Power vil sætte ny vinge-rekord

Den danskbaserede vingeproducent har indgået et strategisk partnerskab med Alstom om udvikling af en ny vinge til franskmændenes kommende 6 MW havvindmølle.
Det er tredje gang i træk, at LM Wind Power vil slå rekorden. Længere vinger kan nemlig øge energieffektiviteten i møllerne, og det er specielt et tema inden for havvindmøller, som er dyre at installere.

LM Wind Power forventer at bruge mere end 20.000 mandetimer på udviklingsarbejdet, og fokus vil især være på aerodynamik, strukturelt design og produktionsprocesser.

Bygger på kendt teknologi
Prototypen vil blive udviklet på LM’s fabrik i Lunderskov, hvor man også for øjeblikket producerer LM 61.5P2, der p.t. er verdens længste vinge. Efter planen skal den nye vinge være klar til installation på Alstoms prototype-møller i vinteren 2011/2012.

- Vi er stolte over at være partnere med Alstom på dette vigtige projekt. Jeg er sikker på, at Alstoms turbiner udstyret med verdens længste vinge fra LM Wind Power vil sætte en ny standard for energiprisen og give en fordel sammenlignet med nuværende offshore-turbiner, siger CEO hos LM Wind Power, Roland Sundén.

- Denne nye vinge bygger på de innovative træk, der blev udviklet til vores seneste vinge-lancering, GloBlade, som har vist sig enormt succesfuld ved at give en årlig energiproduktion, der er 4-5 % større end en standard-vinge, tilføjer Roland Sundén.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091