23948sdkhjf

Ewii sætter punktum for rædselsår

Direktørfyring og nedskrivninger belaster energikoncernen i 2017.

Ewii offentliggjorde torsdag regnskab for 2017, og det viste et underskud på 14 mio. kr. ud af en omsætning på 1,474 mia. kr. Driftsresultatet (EBITDA) blev på 256 mio. kr.

- Resultatet er ikke tilfredsstillende, ingen tvivl om det. Minusset på 14 mio. kr. er ikke nødvendigvis samlet set voldsomt, men flere af forretningsområderne har ikke skabt de forventede resultater, siger Lars Bonderup Bjørn, der tiltrådte som administrerende direktør 1. januar 2018.

Han afløste Knud Steen Larsen, der blev fyret i juni sidste år efter beskyldningerne om dobbeltroller og inhabilitet. Senere på året valgte også bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm at gå.

Lars Bonderup Bjørn har efterfølgende sat gang i en større omorganisering af koncernen.

Det er dog ikke kun balladen på direktionsgangen, der har kostet på bundlinjen. Resultatet i 2017 er også påvirket af nedskrivning på en tysk vindmøllepark og nedskrivninger i Ewiis udviklingsselskaber. Samlet udgør disse inklusive omkostninger til direktørskiftet cirka 60 mio. kr. 

- Underskuddet overrasker ikke, da vi har set udviklingen i tallene, men der blev taget hånd om udviklingen i koncernen sidste sommer, og vi er nu på rette vej, siger Jørn Limann, bestyrelsesformand for Ewii siden september 2017.

Interesserede investorer
I takt med fokuseringen på kerneforretningen har Ewii ifølge Lars Bonderup Bjørn gennem et stykke tid været i dialog med eventuelle investorer til at styrke og sikre den fortsatte udvikling af datterselskaberne Ewii Mobility, Ewii Telecare og Ewii Fuel Cells, og interessen er til stede i markedet.

- Der er gang i forhandlingerne omkring investorer til vores udviklingsselskaber. Vi har hele 2018 til at finde den rigtige løsning for hvert enkelt selskab, men af hensyn til både selskaberne og medarbejderne ser jeg gerne, at vi finder en afklaring hurtigere, pointerer Lars Bonderup Bjørn.

Afdæmpede forventninger
Trods indsatser omkring skarpere forretningsledelse, tilpasninger af organisationen og en mere fokuseret strategi advarer Lars Bonderup Bjørn om at være alt for optimistisk i forventningerne til det indeværende år.

- Vi arbejder alle på at skabe så godt et resultat som muligt, men 2018 vil være et overgangsår, og når man derudover ser på, hvordan aktiemarkedet er startet i 2018, betyder det, at jeg imødeser et vanskeligt år på rejsen mod en bedre drift, slutter Lars Bonderup Bjørn.

Læs mere om: EWII
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082