23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme henter direktør hos Vattenfall

Han solgte de sidste af Vattenfalls danske kraftværker.

Dansk Fjernvarme har ansat Jørgen Nielsen som udviklingsdirektør. 

Han skal efter en lang karriere hos Vattenfall stå i spidsen for Dansk Fjernvarmes udviklingsaktiviteter for nye fjernvarmetransmissionssystemer og udnyttelse af overskudsvarme fra store datacentre.

Jørgen Nielsen vil også fungere som repræsentant for kraftvarmeværkerne og deres interesser over for den systemansvarlige Energinet og andre myndigheder.

Dansk Fjernvarme opprioriterer med ansættelsen af Jørgen Nielsen medlemsservice for Dansk Fjernvarmes største medlemmer med store varmeproducerende anlæg.

Han får desuden en aktiv rolle i videreudviklingen af analyseenheden Grøn Energi. Jørgen Nielsen indgår desuden i Dansk Fjernvarmes direktion med direktøren og vicedirektøren.

Solgte de sidste danske kraftværker
Jørgen Nielsens karriere har været tegnet af energi, siden han i 1990 blev projektleder for Cowi’s afdeling for industrimiljø i 1990. I 2000 blev han afdelingsleder for energi, vand og miljø i Rambøll i Aarhus, og fra 2002 til 2005 var han afdelingsleder for miljø i Elsam, som Vattenfall senere opkøbte store dele af.

Fra 2005 til 2006 var Jørgen Nielsen sektorchef for energi i Rambøll, inden han i 2008 blev chef for miljø, sikkerhed og kvalitet i Vattenfall i Danmark. I 2009 til 2011 var han strategichef for Vattenfalls kraftvarmeproduktion i Sverige, Finland og Danmark.

I 2011 blev han direktør for Thermal Operations i Vattenfall, inden han i 2012 blev administrerende direktør for Vattenfall i Danmark. Jørgen Nielsens sidste opgave i Vattenfall var frasalget af de danske kraftværker.

54-årige Jørgen Nielsen har og har beklædt mange bestyrelsesposter og tillidshverv i primært energisektoren. Han har været medlem af Dansk Industris klima- og energipolitiske udvalg samt i Energy Policy og i Environmental Policy under Eurelectric. Han har desuden været bestyrelsesmedlem i DI Energibranchen, IDA Miljø og i elselskabernes forening Dansk Energi.

Jørgen Nielsen bor i Aarhus sammen med Maybritt Bedsted Nielsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109