23948sdkhjf

Hyundai/ Kia i samarbejde med nordiske brint-organisationer

En hensigtserklæring om markedsudrulning af brintbiler, som brint-organisationer fra Danmark, Norge, Sverige og Island netop har underskrevet med Nyundai/Kia Motors, skal fremme udbredelsen af brintbiler i Norden.
I Danmark arbejdes der specifikt med planer om etablering af et landsdækkende netværk af brint tankstationer frem mod 2015.

En netop indgået aftale om markedsudrulning af brintbiler i de nordiske lande underskrevet af nordiske brintorganisationer og Hyundai/Kia kan danne grundlag for brint-planerne. Aftalen giver øget adgang til brintbiler fra Hyundai/Kia i de kommende år, og sikrer dermed et tidligt grundlag for etableringen af tankstationerne.

- Aftalen med Hyundai/Kia er et vigtigt skridt mod udrulning af brintbiler og tankstationer i Danmark såvel i de Nordiske lande. Samtidig er aftalen et udtryk for at brintbiler teknologisk er klar til markedsintroduktion og at bestræbelserne i de Nordiske lande og Danmark omkring etablering af brint tankstationer har båret frugt. Med adgang til brintbiler kan vi nu komme videre i planlægningen og etableringen af et landsdækkende netværk af brint tankstationer, siger Flemming Wennike, foreningsleder Hydrogen Link, som er aftalens danske partner.

Brintbilerne skal på gade i 2015
Ud over danske Hydrogen Link og Hyundai/Kia er også Icelandic New Energy og de nationale organisationer bag SHHP samarbejdet HyNor Norge og Hydrogen Sweden medunderskrivere af aftalen.

De Nordiske brint organisationer Icelandic New Energy (INE) og Scandinavian Hydrogen Highway Partnership (SHHP) har gennem flere år samarbejdet omkring udrulning brintbiler og etablering af et netværk af brint tankstationer. Siden 2006 har landene igangsat betydelige forsknings og demonstrations aktiviteter og har i dag et af verdens mest udbyggede netværk af brint tankstationer. Ambitionen er at sikre at den Nordiske region bliver et blandt de første regioner i verden hvor brintbiler markedsintroduceres.

Hensigtserklæringen skal skabe grundlaget for en markedsintroduktion omkring 2015 som annonceret af de ledende bilproducenter tilbage i september 2009. Samarbejdet kan også skabe grundlag for øget forretning og udveksling af viden og teknologi imellem de Nordiske lande og Sydkorea.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.928