23948sdkhjf

Høje Taastrup skruer op for varme og køl

Varmepumpe og ATES-anlæg indvies i dag

Høje Taastrup Fjernvarme indvier i dag sin nye energicentral. Det betyder at selskabet lukker op for et af de første varmepumpeanlæg i Danmark, der både kan levere køling og varme. 

En stor el-dreven varmepumpe samproducerer fjernkøling og fjernvarme ved at udnytte overskudsvarmen fra kølingen. Erhvervsvirksomheder vil få glæde af fjernkølingen, mens varmen leveres til fjernvarmenettet.

- Vi er meget stolte af vores nye anlæg, der udnytter synergien mellem fjernkøling og fjernvarme og er med til at skabe sammenhæng mellem el, varme og køling, siger Erling Joost, der er formand for Høje Taastrup Fjernvarme.

Selve indvielsen sker ved energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, mens Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler også holder tale.

1 MW køling og 1,4 MW varmen
Copenhagen Markets får allerede fjernkøling fra Høje Taastrup Fjernvarme, hvor der er etableret en lignende energicentral.

I den nye energicentral installeres en varmepumpe, der kan kan producere 1 MW køling og 1,4 MW varme. Den er af mærket Sabro og leveres og installeres af A. Komfort, som også etablerer det grundvandskøleanlæg, altså ATES-anlæg, som varmepumpen kobles sammen med. 

Anlægget er projekteret, så det kan udvides, når og hvis fjernkølingskunderne melder sig.

Lige nu er der fire kunder koblet på, men det forventes at kundeporteføljen udvides.

- Kapaciteten på centralen er stor nok til, at der kan kobles flere kunder på. Ligenu står der én varmepumpe i energicentralen, men der er plads til tre mere, og der er lavet to ATES-boringer, men også her er der plads til flere, har projektchef hos Høje Taastrup Varme Uffe Schleiss tidligere fortalt til Energy Supply.

Energicentralen er på 400 kvadratmeter og har kostet 8 millioner kroner.

 

Artiklen er en del af temaet Fjernkøling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078