23948sdkhjf

KARA/NOVEREN køber maskinel til 600 millioner

KARA/NOVEREN opfører et nyt kraftvarmeanlæg i Roskilde til over en milliard. Anlægget bliver både en arkitektonisk perle og en stor gevinst for klimaet.
KARA/NOVEREN har underskrevet kontrakter med de tre maskinleverandører, som skal levere maskinel til KARA/NOVERENs nye anlæg for mere end 600 mio. kr.

Selve byggeriet af den nye ovn forventes at gå i gang i februar 2011, så anlægget kan kobles på el- og fjernvarmesystemet i 2013.

- Når det nye anlæg står færdig, vil det samlede kraftvarmeanlæg i Roskilde levere el til ca. 60.000 husstande og varme til ca. 40.000 husstande. Herved spares klimaet for afbrænding af store mængder olie, kul og/eller gas. Anlægget er dermed en væsentlig bidragsyder til CO2-neutral energiproduktion. Alternativet ville være afbrænding af fx ca. 150.000 tons kul årligt, sagde selskabets bestyrelsesformand og borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup.

Europas førende blandt leverandørerne
Martin GmbH fra München, som gennem årtier har leveret anlæg til hele verden, skal levere ovnkedel. LAB SA fra Lyon, som anses som markedsførende i Europa, skal levere røggasrensning. Og endelig skal MAN Turbo fra Hamborg levere turbinen.

I processen havde selskabet kig på 12 potentielle leverandører. De valgte leverandører lever op til miljøkravene i udbuddet med bedste tilgængelige teknologi (BAT).

Anlægget har tæt på 100 % udnyttelse af energien
Det nye anlæg skal årligt forbrænde 200.000 ton affald, og når det står færdig om tre år, vil det bl.a. kunne spare selskabet for mange kilometers transport af affald. I dag transporteres årligt op til 70.000 ton affald til forbrændingsanlæg på Fyn og Falster, fordi kapaciteten i Roskilde er for lille.

Med det nye anlæg hæver KARA/NOVEREN også udnyttelsen af energien voldsomt: fra 70 % i dag til ca. 95 %.

Det nye byggeri er tegnet af den anerkendte hollandske arkitekt Erick van Egeraat. Bygningen får bl.a. relation til Roskilde Domkirkes spir, ligesom der indarbejdes geometrier kendt fra det nære industriområdes særlige formgivning. Budgettet for det samlede byggeri er på 1.293 milliarder eksklusive byggerenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078