23948sdkhjf

Nature Energys nye ejerkreds udvides med dansk pensionskæmpe

Salget af Nature Energy til 1,2 milliard kroner er nu en realitet.

Før jul kom det frem at det engelske investeringsselskab Pioneer Point Partners havde købt de kommercielle aktiviteter i Nature Energy.

Det har de stadig, men ejerkredsen er udvidet til også at omfatte det danske pensionsselskab Sampension og investeringsselskabet Davidson Kempner.

Med den udvidelse og myndighedernes godkendelse er salget af Nature Energy til 1.1 mia. kr. er altså nu en realitet.

Hvorledes ejerskabet fordeler sig på de tre investorer oplyses ikke.

Grønt fyrtårn
Nature Energy er allerede i dag en af Europas største producenter af biogas til gasnettet, og den position skal udnyttes til at erobre markedsandele uden for Danmark. Det er en af grundene til at Sampension har valgt at kaste sig over biogassen.

- Nature Energy har potentialet til at blive et nyt grønt fyrtårn for Danmark, og virksomheden kan blive en væsentlig aktør i den grønne omstilling af gasnettet - ikke bare i Danmark men i hele Europa. Det tegner ikke alene godt for miljøet, men også til at blive en god investering til fordel for Sampensions kunder, siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension om opkøbet.

Der er i dag mere end 17.000 biogasanlæg i Europa. Størstedelen af dem er små anlæg, der typisk producerer strøm. Blot 3 pct. af biogasanlæggene i Europa producerer gas til gasnettet.

Nature Energy driver i dag fem biogasanlæg, to nye er ved at blive etableret og virksomheden har en ambition om at etablere op til 10 nye biogasanlæg i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065