23948sdkhjf

Vestforsyning tror på statistikken

Det vestjyske forsyningsselskab fastsætter 2011 acontobetalingen for fjernvarme baseret på et normalt år.
Vestforsyning afviger fra normal praksis og sænker acontobetalingen. Årsagen er, at der efter to kolde vintre i træk er statistisk belæg for at tro på varmere vejr i 2011. Derfor er der heller ikke grund til at opkræve unødig høj acontobetaling fra fjernvarmekunderne.

- Acontobetaling bliver typisk udregnet med baggrund i foregående års forbrug. Men fordi 2010 var så kold både i begyndelsen og slutningen af året, har vi valgt at afvige fra normal procedure og i stedet tage udgangspunkt i et mere normalt år, forklarer kundecenterchef Kenneth Tønning.

Fremgangsmåden giver en besparelse på 12 procent i forhold til forbruget i 2010.

Varmeforbrug bør reduceres med isolering
Vestforsynings ca. 12.000 fjernvarmekunder modtager snart årsopgørelsen. For de flestes vedkommende vil den vise et større varmeforbrug end forudset.

På den baggrund opfordrer Vestforbrænding endnu engang sine fjernvarmekunderne til at foretage energibesparende renoveringer af deres boliger.

- Et år som 2010 viser meget tydeligt, hvor stor forskel der er på husenes tilstand. Vi ser et markant højere forbrug i områder med mange gamle bygninger, som er dårligere isoleret end moderne huse. Derfor fortsætter vi også i 2011 vores kampagne med tilskud til energiforbedringer, f.eks. efterisolering eller udskiftning af vinduer. Det kan virkelig betale sig, siger Kenneth Tønning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157