23948sdkhjf

Denfo klar til at stævne ministeriet

- Jeg har på vegne af Denfo, der repræsenterer en lang række af de berørte forbrugere, udarbejdet vedlagte stævning, der vil blive indgivet til retten 10 dage fra dato, medmindre der opnås konkrete tilsagn om iværksættelse af effektive tiltag, der tilsikrer den berørte forbrugergruppe den forudsatte retstilling efter lov nr. 722 af 25. juni 2010.

Sådan skriver advokat Klaus Josefsen den 2. marts på vegne af foreningen Denfo (Dansk Energiforbrugere) til Energi-, forsynings- og klimaministeriet.

Solcelleordning anno 2010
Hele miseren tager udgangspunkt i den udvidede solcelleordning, som blev indført i 2010.

Ordningen indebar, at de pågældende egenproducenter i modsætning til andre var fritaget for at betale energiafgifter af den el, som blev leveret til nettet - og som efterfølgende blev brugt af procenten selv. Der blev således kun betalt elafgifter og betalt eltakst af producentens opgjorte nettoforbrug.

Ordningen blev på grund af afgiftsfritagelsen populær og som følge af et fald i omkostningerne ved etablering af mindre solcelleanlæg medførte ordningen et betydeligt tab for staten. Det førte derfor til en ophævelse af ordningen i 2012.

De forbrugere og egenproducenter, der havde investeret i henhold til den gældende lovgivning, blev dog sikret en overgangsordning ved lovændringen i 20 år. 

Gælder ikke alle målertyper
For at de omfattede egenproducenter kan opnå den tilsigtede retsstilling, skal der foretages en opgørelse af de omfattede producenters årlige nettoforbrug, hvilket kun teknisk kan lade sig gøre ved hjælp af én bestemt målertype.

Det betyder, at der for en dels vedkommende forekommer ukorrekt måling og opgørelse af det årlige nettoforbrug af el.

Den uensartede måling indebærer, at en række forbrugere betaler for el, de ikke er forpligtet til og som følge heraf tillige opkræves el-afgifter, som de efter lovgivningen er fritaget for at betale.

- Energiministeriet har igennem lang periode været bekendt med problemstilingen om forkert måling og ”erkendt problemet”, men hidtil er det alene blevet til, at løsningen er søgt henskudt til underliggende instanser, herunder ministeriets egen styrelse, Energistyrelsen. Reelt sker der intet – og har ikke gjort det længe. Tålmodigheden blandt den omfattede forbrugergruppe er derfor opbrugt, og de pågældende forbrugere er som følge heraf indstillet på at stævne Energiministeriet, medmindre der opnås konkrete tilsagn om korrekt måling og dermed afregning af de pågældende forbrugere, skriver formand for Denfo, Michael Hvitfeld i en mail.

Såfremt der ikke foreligger en løsning på problemet bliver der altså indsendt en stævning 10 dage fra den 2. marts 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094