23948sdkhjf

Vattenfall investerer en svensk milliard i solenergi

Investeringen falder i 2018 og 2019.

Vattenfall planlægger at investere 1 milliard svenske kroner i udviklingen af solenergianlæg, primært storskala, i løbet af 2018 og 2019.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Solenergi er et vigtigt supplement til vindenergi. Vi øger nu vores investeringer på området for at imødekomme den store efterspørgsel på området, siger Magnus Hall, Vattenfalls CEO.

Vattenfall har udpeget to fokusområder for sin solcelle-satsning.

Udviklingen af stor-skala solcelleanlæg placeret i områder, hvor Vattenfall kan udnytte den eksisterende infrastruktur for at reducere omkostningerne. Den kombinerede sol- og vindpark Parc Cynoq i Wales er et eksempel herpå.

Derudover etableres en decentral løsning til private og virksomheder, som gør det muligt for dem at anvende egenproduceret solenergi.

Allerede i gang
Vattenfall har for ganske nyligt taget hul på investeringerne.

Der er taget investeringsbeslutning om at etablere tre stor-skala solcelle-anlæg i forbindelse med selskabets eksisterende anlæg i Velsen, Hemweg og Eemshaven i Holland. Den samlede kapacitet for de projekter bliver på 10,5 MW.

Vattenfall har planlagt yderligere investeringer i Holland i år, inklusiv Haringliet-projektet med en kapacitet på 40 MW, hvilket er nok til at dække strømforbruget i 11.000 hollandske hjem. Solparken på 130.000 solpaneler placeres i forbindelse med Haringliet vindmøllepark, som består af 6 vindmøller.

Ud over de nævnte anlæg har Vattenfall ansøgt om tilladelse til at opføre flere solcelleparker i kombination med eksisterende vindmølleparker.

Private-anlæg
Når det kommer til den decentrale løsning med mindre anlæg er Vattenfall også allerede godt i gang.

I Sverige tilbyder selskabet allerede løsninger til virksomheder og flere boligforeninger.

Derudover har man etableret en leasing-model til virksomheder i Tyskland og Holland. I Tyskland tilbyder man også tagbaserede anlæg til boligforeninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11