23948sdkhjf

Australien voksende marked for dansk cleantech

Dansk eksport til Australien er stigende. Klimabevidste australiere danner grundlag for stor eksport af grøn teknologi og løsninger.
Danske virksomheder retter i stigende grad blikket mod det australske marked. I december offentliggjorde virksomhederne GridManager og PowerSense aftaler med australske partnere. GridManager har oprettet en joint venture , som giver firmaet adgang til 172 butikker, mens PowerSense skal levere 250.000 sensorer til en værdi op mod 500 mio. kr.

- Australien har vist sig at være et rigtig vigtigt marked for flere danske virksomheder. Australien har kun været let berørt at den globale krise, hvilket betyder, at der igen er vækst på markedet. Derudover er det et lettilgængeligt marked med stor efterspørgsel for danske kvalitetsprodukter, fortæller Marit Hvithamar, chefkonsulent i DI.

Erhvervsdelegation skal sikre markedsandele
Eksporten til Australien nåede i 2009 op på 4,9 mia. kr., hvorved Australien blev Danmarks tyvende største eksportmarked.

Interessen i grøn teknologi og klimavenlige løsninger illustreres ved, at bæredygtige, grønne bygninger har en 3,5 procent bedre udlejningsrater trods en 10 procent højere husleje.

For at øge opmærksomheden om danske virksomheder og muligheder indenfor cleantech- og fødevareindustrien står DI bag erhvervsdelegationen, Green Denmark, som rejser til Australien fra 21. til 25. november. Deltagende virksomheder får unikke muligheder for at komme i kontakt med centrale beslutningstagere fra såvel australske virksomheder som fra det officielle Australien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094