23948sdkhjf

Skærpet kontrol med olieindustrien

I kølvandet på sagen om Maersk's falske rapporter om olieudledning beslutter Miljøministeriet at øge tilsynet med Maersk Olie og Gas’ platforme i Nordsøen.
De nye tiltag omfatter blandt andet uvarslede tilsyn på platformene. Ligeledes har miljøminister Karen Ellemann bedt Miljøstyrelsen om at skærpe kravene til Maersks fremtidige udledningstilladelser.

- Vi skal være sikre på, at de tal, vi får fra Mærsk, er korrekte, og derfor skal vi også have uanmeldte tilsyn på platformene. Indtil nu har Miljøstyrelsen haft fokus på tilsyn med laboratorieprocedurerne generelt. Men denne her sag, siger mig, at det er nødvendigt med uan-meldte tilsyn, hvor vi får et billede af, hvordan der ser ud her og nu på platformene, siger miljøminister Karen Ellemann.

Skærpede krav for alle
Miljøstyrelsen satte i december arbejdet med Mærsks kommende udledningstilladelser i bero og har forlænget deres nuværende til og med januar 2011, hvor en ny tilladelse indeholdende de skærpede krav ventes at foreligge.

Det er dog ikke kun Maersk, som stilles overfor nye krav:

- Uanset om det er Mærsk eller en anden operatør, så skal alle overholde loven. Jeg ved, at Miljøstyrelsen har været i dialog med Mærsk om denne sag og holdt flere møder med dem på baggrund af anklagerne i pressen. Jeg kan forstå på Miljøstyrelsen, at alle parter er interesserede i at få den her sag løst, siger Karen Ellemann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141