23948sdkhjf

Forsyning Helsingør har valgt sin totalentreprenør

Nyt vandværk i Snekkersten opføres i totalentreprise til 65 mio. kroner.

Mandag den 5. februar blev kontrakten underskrevet, og det ligger nu fast, at miljøvirksomheden Krüger, C.C. Brun Entreprise, Gottlieb Paludan Architects og ISC Rådgivende Ingeniører skal stå for totalentreprisen på Forsyning Helsingørs nye vandværk i Snekkersten.

Byggeriet har en samlet entreprisesum på 65 mio. kroner – inklusiv nedrivning af det gamle værk på Agnetevej – og første spadestik tages efter planen til august på samme adresse. Vandværket skal være i drift i december 2019, og det gamle værk skal være revet ned senest i august 2020.

Hos Krüger glæder administrerende direktør Leif Bentsen sig over udsigten til at føje endnu et vandværk til cv’et. Virksomheden arbejder både som rådgiver, entreprenør og leverandør inden for vandbehandling og har de senere år medvirket til etablering af nye vandværker i Skive, Bagsværd, Marbjerg, Kalundborg og Køge.

- Fokus på forsyningssikkerhed og drikkevandssikkerhed er i centrum når forsyninger vælger at bygge nye vandværker. Det er en udvikling, som vi finder helt i tråd med vores ønsker om at bidrage til en bæredygtig vandforsyning også på lang, siger Leif Bentsen.

Forsyning Helsingør investerer i et nyt vandværk, fordi det gamle værk på Agnetevej er ved at være udtjent og ikke kan leve op til fremtidens teknologiske krav. Det nye vandværk bliver i stand til at behandle 400 kubikmeter vand i timen og skal ikke blot erstatte det nuværende værk i Snekkersten, men også dét i Espergærde.

- Vi ønsker at fastholde den høje kvalitet af drikkevandet, og derfor har vi brug for at bygge et nyt vandværk. Til den opgave har vi valgt Krüger A/S, fordi de kom dét tilbud, hvor forhold mellem pris og kvalitet var bedst, siger Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Med projektet indfører Forsyning Helsingør en teknologi, der lever op til fremtidens sikkerhedskrav. Vandtankene bliver lukkede og placeres over jorden. Det gør det lettere at komme til for at inspicere og vedligeholde. Samtidig øges hygiejnen, da iltning og filtrering sker i lukkede trykfiltre. Det betyder, at alle processer foregår i lukkede enheder, og derved mindskes risikoen for utilsigtet forurening.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078