23948sdkhjf

Leverandører forhandler om flere hybridbusser i København

Trafikselskabet Movia og City-Trafik har indsat tre hybridbusser i den ordinære drift i København. Flere af de miljøvenlige busser kan være på vej.
De tre nye hybridbusser, som anvender op mod 30 procent mindre diesel, kan få følgeskab af flere forskellige modeller.

Sammen med en række busleverandører og Københavns Kommune forbereder Movia et forsøg med forskellige typer hybridbusser med støtte fra Trafikstyrelsen.

- Forsøget skal dokumentere de positive effekter for miljøet og give os flere erfaringer med driften af hybridbusser, så teknologien hurtigt kan blive udbredt, siger siger Movias områdechef for kontrakter, Søren Englund.

Bidrager til et renere bymiljø
Ud over et lavere diselsforbrug støjer hybridbusserne også mindre end traditionelle busser, hvilket alt sammen er i tråd med med Movias langsigtede målsætning.

- Vi betragter teknologien bag hybridbusser som et væsentligt bidrag til at opfylde Movias mål om at nedbringe bussernes udledning af partikler med 60 procent og deres udledning af CO2 med 20 procent i 2020, siger Movias områdechef for kontrakter, Søren Englund.

Hybridbusser vinder også frem i udlandet som en oplagt mulighed for at forbedre bussernes grønne profil og bidrage til et renere bymiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079