23948sdkhjf

DuPont byder på Danisco

Købstilbuddet lyder på samlet 6,3 mia. dollar, svarende til ca. 36 mia. kr.
Gennemføres handlen, vil DuPont blive førende indenfor industriel bioteknologi på global plan med viden-intensiv innovation som har fokus på udvikling af anden generations biobrændstof og fødevareproduktion.

- Denne handel er et perfekt strategisk fit med vores vækstmuligheder og vil hjælpe os med at løse globale udfordringer, der specifikt vedrører fødevarer og energi, så som den dramatiske befolkningstilvækst de kommende årtier. Desuden har bioteknologi og specielle levnedsmiddelingredienser potentiale til at ændre landskabet indenfor en række industrier, såsom at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energikilder og løse behov for fødevarer i udviklingslande, som vil skabe mere bæredygtige løsninger og skabe vækst for virksomheden, siger adm. direktør og formand for DuPont, Ellen Kullman.

Anbefaler aktionærerne at acceptere bidet
De 6,3 mia. dollar, som DuPont’s tilbud lyder på, er delt i 5,8 mia. dollar kontant og 500 mio. dollar for overtagelse af Daniscos nettogæld. Handel ventes at blive finansieret med 3 mia. dollar i kontanter og resten i lån.

DuPont’s tilbyder at købe alle Daniscos aktier, som har en nominel værdi på 20 kr. pr. aktie, til en pris på 665 kr. pr. aktie.

Daniscos bestyrelse har accepteret købstilbuddet og anbefaler sine aktionærer at sige ja til tilbuddet.
Godkendes tilbuddet ventes handlen afsluttet i andet kvartal af 2011, og det kan være kontant og indtjening akkreditiv i 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079