23948sdkhjf

Nyt flisanlæg forsyner en halv by med overskudsvarme

Hos fødevarevirksomheden Dupont i Grindsted skal et nyt flisværk erstatte brugen af kul og reducere det årlige CO2-udslip med 64.000 ton. Samtidig sendes overskudsvarmen fra det nye flisværk ud i fjernvarmenettet til gavn for halvdelen af byens 3700 varmekunder.

Det skriver Ingeniøren.

Det er Grindsted El- og Varmeværk, der er aftager af overskudsvarmen. Og ikke nok med at flisværket fortrænger kullet hos Dupont, så fortrænger overskudsvarmen naturgas hos varmeværket.

Her byggede man i 2015 sit eget flisværk, men kunne nøjes med et mindre anlæg, da overskudvarmen fra Dupont var medregnet fra start.

Udnytter varmen fra røggassen
Dupont har etableret et flisværk og et anlæg, der omdanner varmen fra røggassen til fjernvarme.

- I forhold til at fyre med kul får vi en masse vand med ind, når vi fyrer med træflis. Derfor hænger økonomien nøje sammen med mulighederne for at kunne anvende energien fra den damp, der dannes. Dampen er ikke varm nok til, at vi kan bruge den i vores egne processer. Aftalen med Grindsted El- og Varmeværk er derfor en vigtig forudsætning for projektet, siger Karsten Kjærgaard, der er ansvarlig for energiforsyningen hos Dupont.

Anlægsinvesteringen løber op i et tocifret millionbeløb.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109