23948sdkhjf

Milliardinvesteringer ser ud til at give bonus for DONG Energy

De sidste 10 år har DONG Energy brugt 1,5 mia. kr. i jagten på gas og olie i havbunden vest for Shetlandsøerne. Meget tyder på at investeringerne nu giver pote.
DONG Energy satser på at blive en af de førende leverandører og distributører af gas i England, Tyskland, Holland og Belgien. Fra feltet Ormen-Lange forsyner selskabet nu det engelske marked.

Udsigten til selskabets tiende olie- og gasfund får nu DONG Energy til i samarbejde med den franske energigigant Total at investere et milliardbeløb i boringer og infrastruktur i området vest for Shetlandsøerne, West of Shetland.

- Der vil være gas- og olieproduktion i området i 40 til 50 år. Vi tror på, at det bliver en rigtig god forretning for DONG, siger koncerndirektør og ansvarlig for DONGs efterforsknings- og produktionsaktiviteter, Søren Gath Hansen, til Business.dk.

En femtedel af de tilbageværende gas- og olieressourcer
West of Shetland anslås at rumme 20 procent af Storbritanniens resterende gas- og oliereserver. Vurderingen er, at der findes 28 mia. kubikmeter gas i området.

- Laggan-Tormore er døråbneren til udvikling af hele området, fastslår Søren Gath Hansen.

I jagten på de store ressourcer i det ugæstfri område over felterne Laggan og Tormore anvender DONG Energy ny teknologi.

- Der er et barsk klima med dybt vand og høje bølger. Vi vil bruge ny teknologi til produktion fra undersøiske installationer. Sammen med Statoil og Shell har vi bevist, at der med gasproduktionen fra det norske Ormen Lange-felt er styr på teknologien og sikkerheden, og vores erfaringer med Total er også gode, siger Søren Gath Hansen.

Investering til 20 milliarder
Frem mod 2014 vil de samlede investeringer i udforskning og den nødvendige infrastruktur, så som rørledninger og en gasterminal, i de nye felter løbe op i 20 mia. kr.

- Vi har meget store forhåbninger til produktionen fra området. Vi begynder med at bore de første produktionsbrønde i 2012, så gasproduktionen fra felterne efter planen kan begynde i 2014. Derefter er området åbent for produktion af både gas og olie fra andre felter, forklarer Søren Gath Hansen.

Arbejder er undervejs, og sammen med Total indgår DONG Energy en aftal med skotske Petrofac om etablering af en gasterminal på Shetlandsøerne til en værdi af fire mia. kr. Terminal skal stå klar om tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172