23948sdkhjf

Nyt konsortium bag biogasanlæg i midtjylland

Projektet møder modstand allerede inden det nærrmest er kommet i gang.

Et nyt konsortium med navnet Viborg Bioenergi bestående af Serupgård Svineproduktion, Lundsby Biogas, Danroots, Jakob Stausholm & Søren Nymann vil bygge et biogasanlæg 900 meter syd for Vammen ved landbruget på Sønderupvej 1, der ligger mellem Vammen og Tjele.

Det skriver Viborgs Stifts Folkeblad.

Biogasanlægget skal kunne behandle 245.000 ton biomasse om året og på basis her af producere cirka 12 millioner biogas. Gassen skal opgraderes og sendes ud i naturgasnettet, og det anslås til at kunne opvarme 3600 husstande på årsbasis.

Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune skal på et møde den 25. januar tage stilling til et forslag om at sætte det indledende planlægningsarbejde i gang.

Det til trods møder anlægget allerede modstand, blandt andet fordi det placeres tæt ved flere naturbeskyttelsesområder.

Nærmest nabo Nancy Knudsen siger om placeringen: 

- Den er fuldstændig fejlagtig lige op af en landsby og tæt på et Natura 2000-område. Om sommeren kommer vinden fra sydvest halvdelen af tiden, og det vil sige, at lugten vil blive blæst direkte til Vammen. Anlægget bliver ekstremt stort. Det strækker sig over syv hektar og vil kunne ses fra alle sider.

Området ved Sønderupvej er ellers i kommuneplanen udpeget som en lokaliseringsmulighed for et biogasanlæg.

Hvis udvalget siger ja til at sætte gang i det indledende planlægningsarbejde, skal der holdes en for-debat og i forbindelse med den et borgermøde.

Den foreløbige dato for borgermødet er den 20. februar.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093