23948sdkhjf

Skykon indgiver konkursbegæring

Bestyrelsen og ledelsen i det kriseramte vindselskab opgiver at rekonstruere firmaet. Der er nu indgivet konkursbegæring.
- Der har været arbejdet intenst i forsøget på at finde frem til en rekonstruktion helt frem til tirsdag d. 21. december 2010, og det er med beklagelse, at bestyrelsen og ledelsen må konstatere, at det desværre ikke har været muligt at lave en sådan rekonstruktion, da de parter, der er blevet forhandlet med, nu alle har meldt fra, oplyser Skykon ifølge Børsen i en pressemeddelelse.

- Bestyrelsen og ledelsen har derfor måtte konstatere, at alle reelle muligheder for en fortsættelse af Skykon er udtømte, og har på baggrund af dette ikke set andre muligheder end at indstille, at firmaet indgiver konkursbegæring.

Aktionær: Uenighed om beslutningen
Ifølge bestyrelsesmedlem Jesper Øhlenschlæger var der et mindretal i bestyrelsen, som var imod konkursbegæringen. Han antyder, at der er flere årsager bag beslutningen.

- Som tidligere adm. direktør og mindretalsaktionær stiller jeg blot spørgsmålet, om man kan forstille sig, at nogen har en interesse i, at selskabet går konkurs – for så at samle stumperne op, siger Jesper Øhlenschlæger.

Endvidere skulle Skykons finansdirektør, økonomidirektør, udviklingsdirektør og to fabriksdirektører ifølge Jesper Øhlensclæger have bedt bestyrelsen om at genoverveje beslutningen.

- Grunden til, at jeg er uenig i, at selskabet skal gå fra betalingsstandsning til konkurs, er, at management-teamet er af den opfattelse, at der er flere muligheder i forhold til nye investorer. Selskabet kan betale sine regninger, efterhånden som de forfalder, og derfor er der al mulig grund til at undersøge, om man kan finde en bedre ejer, siger Jesper Øhlenschlæger.

Skykon gik i betalingsstandsning d. 26. oktober . Firmaet blev hårdt ramt af nedgangen i vindmøllebranchen, og en offensiv strategi med etablering af produktionsfaciliteter i flere lande tappede selskabet for kapital. Konkursen ventes at koster storkreditoren Amagerbanken op mod 250 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079