23948sdkhjf

Naboer jubler: Slut med højspænding på master

Beboerne ved Oddesund nord for Struer jubler efter farvel til højspændingsledninger og -master.

Der er glæde i Oddesund ved Limfjorden.

Beboerne i byen ved det smalle sund er sluppet af med de højspændingsledninger, som de sidste 50 år har skåret sig gennem det åbne landskab ved fjorden.

- Jeg tør godt sige, at vi alle er glade, siger Lone Børsting, formand for Oddesund Nord Beboerforening og Bådelaug.

De seneste måneder er højspændingsmaster og luftledninger blevet pillet ned, så himmelrummet over Oddesund nord for Struer igen ser ud som for 50 år siden.
Som dengang, før der i 1960'erne blev lavet en højspændingsledning, der gik tværs over sundet.

- Det er en meget stor forandring for os. Der er blevet mere ro over vores omgivelser, og man lægger mere mærke til landskabets konturer og farver nu, siger Lone Børsting til DR P4 Midt & Vest.

Det er Energinet, som har fjernet højspændingsledningerne over Oddesund. Strækningen på i alt 50 kilometer luftledninger mellem Struer og Bedsted i Thy er del af en plan om kabellægning af 150 kilovolt-nettet i Nordvestjylland.

- Vi er i gang med at grave kabler ned på strækningen. I løbet af efteråret begynder vi så at fjerne 33 kilometer højspændingsmaster og luftledninger mellem Bedsted og Nors, fortæller hovedprojektleder Svenn Rye fra Energinet.

Senere kommer turen til 20 kilometer højspænding mellem Frøstrup og Klim Fjordholme nord for Thisted. Her går ledningen lige ind over Frøstruplejren - eller Thylejren - som det alternative samfund også kaldes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125