23948sdkhjf

Varmeværker får millioner til store varmepumper

Energistyrelsen har givet tilsagn om at støtte grundbeløbsværkernes investeringer i 13 eldrevne varmepumper.

Energistyrelsen giver tilsagn på i alt 23,4 mio. kr. fra tilskudsordningen for investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme til 13 varmepumpeprojekter fordelt på 11 fjernvarmeværker. De samlede investeringer i de 13 projekter er cirka 192 mio. kr. inklusiv den tildelte støtte, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Formålet med støtten til de eldrevne varmepumper er at hjælpe grundbeløbsværkerne med at kunne tilbyde deres varmekunder konkurrencedygtige varmepriser, når den hidtidige støtte til naturgasbaserede decentrale kraftvarmeværker – også kaldet grundbeløbet - bortfalder ved udgangen af 2018. Projekterne påbegyndes i løbet af de næste par måneder, og de forventes at være afsluttet og idriftsat inden udgangen af 2019.

- Jeg er meget tilfreds med den store interesse, fjernvarmeværkerne har vist for at søge støtte til eldrevne varmepumper fra tilskudsordningen. Det viser, at fjernvarmeværker, som modtager grundbeløb, har fokus på, at der skal gøres noget for at sikre fortsat konkurrencedygtige fjernvarmepriser til forbrugerne, når grundbeløbet udløber i 2018, siger vicedirektør Martin Hansen.

De 13 støttede varmepumpeanlæg fordeler sig over hele landet og har tilsammen en kapacitet på 29,7 MW. De eldrevne varmepumper vil levere varme til mere end 29.000 husstande.

Energistyrelsen åbner til marts 2018 for en ny ansøgningsrunde, hvor grundbeløbsværkerne igen får mulighed for at søge støtte til at etablere en eldreven varmepumpe.

Følgende varmeværker har fået tildelt støtte: Gelsted Fjernvarme, Skals Kraftvarmeværk, Fensmark Fjernvarme, Løgumkloster Fjernvarme, SK Varme, Ringsted Kraftvarmeværk, Strandby Varmeværk, Karup Varmeværk, Tim Kraftvarmeværk, Nørre Snede Varmeværk og Ejstrupholm Varmeværk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11