23948sdkhjf

Energi Fyn advarer sine kunder: Pas på fup-opkald

Energi Fyn advarer nu sine kunder mod fup-opkald – eller avanceret telefon-fis, som kommerciel direktør i Energi Fyn, Finn Andersen kalder det.

I følge Energi Fyn går opkaldene ud op på, at kunderne bliver beskyldt for at have stjålet strøm fra naboen, og at man derfor vil få lukket for strømmen.

Fup-opkaldene har stået på i tre ugers tid, men er ved at aftage.

- Det er begyndt at lægge sig igen. Til at starte med fik vi 10-12 opkald om dagen om fupopkald. Og det var jo alene fra dem, som valgte at reagere. Der må jo også være nogen, som ikke har gjort noget ved det, siger Finn Andersen.

En drenge-streg
Som sagt går opkaldene ud på, at en stemme i den anden ende beskylder forbrugeren for at have stjålet strøm, og derfor truer med at lukke for strømmen. Andet er der ikke i det.

- Det er vel bare usmagelige drengestreger. Der er intet forsøg på at lokke informationer ud af folk. Det er jo ikke en kriminel handling, bare noget lidt avanceret telefonfis, siger Finn Andersen.

Opkaldene baseres angiveligt på en app, der så at sige gennemfører opkaldet til forbrugeren.

Advarer trods alt
Selvom opkaldene skal ses som en joke eller en anden form for underholdning, så har Energi Fyn alligevel valgt at gå ud og advare kunderne.

- Der kan jo sidde nogle ældre eller andre befolkningsgrupper, som ikke lige kan gennemskue, at det her ikke har nogen gang på jord, siger Finn Andersen.

Opkaldene kommer fra nummeret 6734 2216, og Energi Fyn opfordrer til, at man lægger på, hvis man skulle blive ringet op.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093