23948sdkhjf

Eniig køber Gudenaacentralen for 24 millioner kroner

NRGi og Aura afhænder i alt 612 andele til energiselskabet.

Efter i længere tid forgæves at have arbejdet med udformningen af en fælles ejerstrategi for Gudenaacentralen mellem NRGi, Aura og Eniig, besluttede NRGi tidligere, at de ønskede at afhænde deres engagement og sætte deres andele til salg.

Om Tangeværket Gudenaacentralen

Tangeværket Gudenaacentralen er et andelsselskab nu ejet af Eniig og Viborg Kommune.

Værket har siden 1921 produceret el baseret på vandkraft fra Tange Sø

Elproduktionen er selskabets hovedopgave og der produceres årligt el svarende til forbruget i ca. 3.000 hjem. 

- Det udløste en drøftelse i bestyrelsen i Eniig a.m.b.a. om vores engagement og forpligtelse over for Gudenaacentralen. Konklusionen blev, at vi føler et stort ansvar for Gudenaacentralen og dets kulturhistoriske betydning bl.a. grundet dets placering i vores forsyningsområde og vores engagement siden stiftelsen, skriver Eniig i en mail til Energy Supply.

Ud over ansvaret for Gudenaacentralen kan Eniig også se forretningsmæssige fornuftige muligheder for udviklingen af Gudenaacentralen, hvorfor man altså valgte at gå ind i en drøftelse om ejerskabet med de øvrige parter. 

I fredags kunne parterne sætte punktum for forhandlingerne om ejerskabet. 

NRGi og Aura afgiver sine i alt 612 andele til Eniig, der med 999 andele bliver næsten ene-ejer af centralen.

Viborg Kommune er den anden aktør og sidder på en andel.

- Prisen for NRGi’s og AURA’s andele udgør i alt 24,4 mio. kr., og prissætningen er sket ud fra, at både NRGi og Aura har set os som de rigtige ejere og derfor sat en rimelig salgspris i kombination med de aktiver, der findes i Gudenaacentralen, så vi ser overtagelsen som værende en fornuftig balanceret handel, skriver Eniig i mailen.

I videoen kan du se en præsentation af Tangeværket Gudenaacentralen. Bemærk at videoen er lavet før ejerkredsen blev snævret ind. 

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125