23948sdkhjf

Millioninvesteringer i energibesparelser i Region Sjælland

Regionens sygehuse finder samlede besparelser i millionklassen ved at satse på energirigtige løsninger
På sygehusene i Region Sjælland arbejdes der løbende på at finde rentable energibesparelser.

- Vi har hele tiden en række projekter i gang. Således investerer vi i år omkring 16 millioner kroner i energiforbedringer, og på den måde håber vi at nedsætte vores udgifter med et par millioner kroner, fortæller sygehusdirektør i Sygehus Syd, Svend Skov Jensen, til P4 Sjælland.

Nykøbing Falster Sygehus har allerede fundet besparelser på over 700.000 kr. Næstved Sygehus er ved at overgå til fjernvarme, mens der på Slagelse Sygehus pt. er sat tre projekter om energireduktion i værk.

Forbruget stiger 10 procent om året
Netop sygehussektoren står med en stor opgave når det kommer til energi. Teknologi og patientbehandling kræver store og stadig stigende mængder el og varme.

- Det er altsammen meget energiforbrugende udstyr. Derfor kan vi se på vores regnskab, at vi hvert år bruger 10 procent mere på energiforbrug, og derfor er vi selvfølgelig meget interesserede i at imødegå med besparelser, siger Svend Skov Jensen, som dog også fremhæver vanskelighederne ved at reducere elforbruget i grundet det teknologiske udstyrs nødvendighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.411