23948sdkhjf

Millionordre til as:scan industries

Hanstholm Varmeværk har bestilt en elkedel på 10 MW hos as:scan industries. Ordren har en samlet værdi på fem mio. kr.
Ordren er den tredje, as:scan har modtaget på elkedler til fjernvarmesektoren.

Leverancen til Hanstholm Varmeværk A.m.b.A. er en total entreprise, hvilket betyder at der er arbejde til projektafdelingen, samt til håndværkere og svejsere på virksomheden. Fremstillingen af rørsystemer til installationen bliver sat i værk først i det nye år, idet en del af dette kan udføres på værkstedet i Hvide Sande.

- Ordren betyder, at der i mindst to måneder vil være beskæftigelse til tre til fire mand. Dertil kommer at en række underleverandører, også skal arbejde med på projektet.

Økonomiske fordele
Elkedlen giver Hanstholm Varmeværk bedre mulighed for aktivt at frekvensregulere el-nettet, idet hele kedlens kapacitet kan udnyttes i frekvensregulering.

- Vi har helt klart kigget på de økonomiske aspekter, da vi skulle tage stilling til, om vi skulle fremtidssikre fjernvarmeværket og udnytte af de muligheder en elektrokedel byder på. Vi kan gøre brug af overskudstrøm fra vindmøller, og da kedlen tilmed har en lynhurtig regulering, er den helt perfekt til at deltage i alle former for regulerkraft der i dag findes på det frie el-marked, som Hanstholm Varmeværk A.m.b.A. er en del af. Derudover kan den indgå som back-up anlæg her på fjervarmeværket. Kedlen er meget kompakt, og kan installeres uden at vi skal omrokere eller bygge til de eksisterende bygninger, forklarer driftsleder Ole Elkjær Larsen.

Selve kedlen skal leveres omkring d. 15. april 2011, og efter planen vil hele anlægget være i drift fra 1. juni 2011, hos Hanstholm Varmeværk A.m.b.A..

Stor interesse for norske kedler
Elkedel as:scan skal installere i Hanstholm er produktet af selskabets samarbejde med norske Parat Halvorsen, og det mener man har haft stor betydning for den konkrete ordre samt anden interesse.

- Vi var godt klar over, at vi havde fat i det rigtige, men at interessen var så stor, som den har vist sig at være, havde vi nok ikke troet. Siden vi lancerede samarbejdet med norske Parat Halvorsen, er det gået rigtig stærkt. Vi har haft forespørgsler fra hele landet, og der er givet pris på flere anlæg. Det er helt sikkert, den hurtige reguleringsform, det kompakte design, og at hele effektområdet kan udnyttes til primærregulering, der har vakt opsigt på det danske marked hos både de store kraftværker og de mindre fjernvarmeværker. Det er nemlig på disse vigtige parametre, den adskiller sig fra de øvrige kedler på markedet, siger Jens M. Jakobsen.

Endvidere fremhæver Jens M. Jakobsem, at de norske kedlers effektfulde og højteknologiske egenskaber.

Siden Hvide Sande-firmaet i foråret valgte at gå nye veje og udvide forretningskonceptet til også at omfatte salg og installation af højspændingskedler, er der også kommet forespørgsler fra industrien om levering af dampkedler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062