23948sdkhjf

AffaldVarme Aarhus tester ny parabolisk solfanger

Det er danske Alpha-E, der står bag den nye løsning, der er målrettet fjernvarmeværker og procesindustrien.
Danske Alpha-E, der er startet som et spinoff af 3Tech Gruppen – en gruppe på knap 50 mand, som leverer automationsløsninger, robotceller og produktionsudstyr til store produktionsvirksomheder, er nu klar til at opsætte sin første demo solfarm med det rent danskfremstillede trug Alpha-Trough-3, der mest af alt minder om en stor parabol.

Alpha-Trough-3 er ifølge producenten specifikt designet til mellemområdet (110-250 °C), som passer perfekt til fjernvarmeværker og procesindustrien, og det første anlæg bliver da også sat op netop i samarbejde med AffaldVarme Aarhus, der blandt andet forsyner aarhusianerne med fjernvarme.

Demo-solfarmen bliver placeret vest for Aarhus som et led i Aarhus kommunes vej mod at opnå 2020-målene. Og i løbet af 2015 skal der foretages omfattende målinger, som ifølge Aplha-E forventes at vise en høj ydelse i forhold til prisen.

- Trugets dimensioner er tilpasset nordeuropæiske forhold. Vi sætter pris på både æstetik og effektivitet. Truget er designet lavt, så det kan gemme sig bag buske og træer - så landskabet ikke skæmmes, oplyser Alpha-E.

- Vi glæder os til at få demo-farmen etableret, så vi kan få taget de afgørende målinger og bevist den høje ydelse, som flere beregninger viser indtil nu ser lovende ud, siger Steen Meldgaard, Head of Sales & Marketing i Alpha-E.

AS:Scan, Alpha-E og AffaldVarme arbejder sammen om etablering og drift af demo-solfarmen. Der benyttes danske receiver-rør fra nordjyske PolyCSP, som er på markedet med rør til mellemområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094