23948sdkhjf

Danmark bag grøn omstilling i fem mega-byer

Der er afsat 15 millioner kroner til at hjælpe de fem største og hurtigst voksende byer i Asien og Afrika.

Byer står for godt 70 procent af verdens energiforbrug og den energirelaterede udledning af drivhusgasser. Byers rolle i klimadagsordenen er derfor helt central, og handling her vil være afgørende for at holde den globale temperaturstigning på de 1,5 grader, som er ambitionen bag COP21 i Paris.

Imidlertid ligger nogle af verdens allerstørste og hurtigst voksende byer i udviklingslande med begrænsede ressourcer til at arbejde for Paris-klimaaftalens målsætninger om den globale grønne omstilling.

Derfor har det danske Udenrigsministerium indgået samarbejdsaftale med by-organisationen C40 om at udvikle og implementere ambitiøse klimahandlingsplaner for fem mega-byer i Afrika og Asien.

- Jeg er meget glad for samarbejdet mellem C40 og Danmark, der gennem detaljerede klimaplaner vil bidrage til byernes grønne ambitioner og omstilling. Byernes rolle er helt afgørende for de globale ambitioner om grøn og bæredygtig omstilling. Vi ser allerede i dag, at flere byer står over for betydelige klimaudforinger og tendensen går i retning af yderligere urbanisering. Dette vil øge presset på byerne - særligt de helt store, siger Minister for udviklingsarbejde, Ulla Tørnæs.

Vælges efter behov
De fem byer udvælges ud fra en vurdering af behov, mens der også lægges vægt på sammenspil med andre initiativer.

Her tænkes særligt på det dansk-ledte P4G initiativ der via offentligt-private partnerskaber forventes at bidrage med konkrete løsninger til byernes klimaudfordringer.

Aftalen blev lanceret i går i forbindelse med klimatopmødet i Paris, hvor stats - og regeringschefer, virksomhedsledere og organisationer er samlet for at drøfte klima og grøn omstilling.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078