23948sdkhjf

Årets bedste citater - del 2

Der er sagt mangt og meget i året der er gået. Her er hvad der blev sagt i sidste halvår af 2017.

For at læse citaterne fra 1. halvår klik her

4. juli

- Vi har valgt at udbyde byggeriet i rette portioner, hvorfor vi har tre betonentreprenører og ikke én. Det gør vi blandt andet for at sikre den rette konkurrence. Vi projekterer, mens vi er i gang med byggeriet. Vi sørger løbende for, at flyveren kan flyve, og så bygger vi så at sige, mens vi flyver.

Projektleder Ulrich Ditlev Christiansen hos Hofor om udbudsprocessen og byggeriet af Amagerværkets blok 4 til fem milliarder kroner.

11. august

- Ja, vi havde ikke set en alliance mellem Liberal Alliance, DF og Socialdemokratiet i byrådet stoppe projektet. To procent af kommunens befolkning har protesteret, men vi havde aldrig forventet at dette mindretal ville kunne forskrække politikerne i den grad.

Henrik Steen-Knudsen fra Kastrup Tiset Lodsejerlaug, der stop bag planerne om at opføre en stor landmøllepark i Kastrup Enge ved Gram.

15. august

- Solcelleanlægget har så stor en kapacitet, at vi bliver selvforsynende. Men vi cutter ikke enhver ledning til fastlandet. Men det indebærer ændringer i vores ledning til fastlandet. Den er, som det er nu, ikke beregnet til, at der skal sendes strøm fra Læsø til Frederikshavn.

Kommunaldirektør i Læsø Kommune Jørgen Vestby Christiansen om etableringen af et solcelleanlæg med en produktionskapacitet på 10 MWp på øen.

4. september

- Nu er der jo ikke noget, der er givet på forhånd. Men i og med, at dette ikke er et evalueringsprojekt, hvor man har en lille pose penge til mange projekter, men i stedet en stor pose penge, man har svært ved at få brugt, så er sandsynligheden for, at vi får penge ret stor,

Hanne Skovby fra House of Energy forud for indsendelsen af en ansøgning til ELENA, der uddeler støtte til teknisk rådgivning til de 10 nordjyske fjernvarmeværker, der tilsammen vil gennemføre investeringer for 790 mio. kr.

6. september
- Indtil videre arbejder vi med en løsning med to kedler, men det kan vise sig, at en anden teknologi er mere interessant som f.eks solvarme eller varmepumper.

Driftsleder hos Kjellerup Fjernvarme Lars Mikkelsen Bjørnkær om den teknologi, der kan og skal erstatte den lille fliskedel, når den skal på pension.

6. september

- Alle går konkurs i dag. Og jeg gør ikke det her, fordi jeg synes, det er sjovt. Man savner virkelig Svend Auken. Det er så trist – det er en branche, der spræller.

Direktør hos Phønix Tag Energi Kim Slavensky efter opkøbet af dele af konkursboet efter Munk Energy.

8. september

- Man skal passe på, at volumen ikke bliver en succes i sig selv. Det altafgørende i forbindelse med udrulningen af fjernkøling er kundens behov. Hvis behovet for fjernkøling ikke er der, så skal man vente til det opstår.

Fjernkølingschef hos Hofor Henrik Lorentsen Bøgeskov om potentialet og muligheden for udrulning af fjernkøling i Danmark.

3. oktober

- Vi kom ind i ellevte time – og bød på retten til at anvende navnet. Måske er det der, vi er endt med at byde mere end de andre.

Direktør hos Solaropti Finn Skjoldan om overtagelsen af resterne af konkursboet efter Gaia Solar - lige for næsten af Phønix Tag Energi.

12. oktober

- Hvis det utænkelige skulle ske, at politikerne stemmer for at bevare værket, ja, så vil værket alligevel lukke ned, idet det ikke kan drives med så få forbrugere, som er tilbage. Det vil blot være på en mere ukontrolleret måde end den, vi gerne skulle kunne gennemføre med deres samtykke.

Formand for Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk Jane Kløve Bøje om den lukning af værket, som politikerne i Randers Kommune skal tage stilling til.

20. oktober

- Jeg er næsten flov over at fortælle det, men den rådgiver, vi har haft på projektet, har forsynet generatorhusene med hul-aksler for at gøre konstruktionen lettere. Men det betød, at de hule rør stod åbne ud til havet, så det fossede ind med vand, da der kom bølger i større stil.

Opfinder Tommy Larsen om de problemer, der opstod lige umiddelbart efter søsætningen af hans bølgeenergianlæg Weptos.

20. oktober

- Jeg havde besluttet mig for at arbejde videre med projektet, inden jeg kom herop (Sæby, red.) Men da jeg genså den, med pontoner, der var vendt rigtigt, og man kunne se dens imponerende konturer, så gav den mig en mental hilsen, som sagde den god arbejdslyst.

Udvikler af bølgeenergianlægget Crestwing Ruth Bloom om overtagelsen af udviklingsarbejdet efter hendes afdøde mand Henning Pilgaard.

23. oktober

- Vi kalder det dødens dal, når man går fra prototypen over til kommercialisering. Det er en kapital-intensiv proces, og det kræver mange penge, hvis det skal lykkes. Ingen har midler til at klare det selv.

Hans A. Pedersen, projektdirektør for vindenergi hos House of Energy og bestyrelsesmedlem i Partnerskabet for Bølgekraft.

24. oktober

- Men markedsanalyserne kan vise, hvor vi skal gøre nogle greb. Hvad vi skal skrue på, for at få ideen til at bære.

Projektleder Hanne Storm Edlefsen fra Energinet om arbejdet med at udvikle på ideen om en energi-ø på Doggerbanke.

25. oktober

- Det kunne sagtens tænkes at den bliver varmeproducerende. Problemet for de små møller i dag er at producere ordentlig strøm. Man taber rigtig meget, når energien ryger gennem en inverter. Har man i stedet en mølle med dybkogerprincippet, hvor der kan laves varmt vand – Så er tanken altså ikke så fjern.

Carsten Uglevig fra Nordic Wind, der sammen med Phønix Tag Energi udvikler på en strøm-producerende vindturbine, som en dag kan gå hen og blive varmeproducerende.

31. oktober

- Det skulle gå meget galt, hvis ikke systemet kommer til at fungere. Der er jo ikke nogen nye teknologier i spil – de er bare sat sammen på en anden måde.

Rasmus Bundegaard Eriksen fra Dansk Fjernvarme om etableringen af kold fjernvarme i en boligudstykning ved Silkeborg.

31. oktober

- Der vil stadig være kommunal forsyning i 2035. Den statslige indblanding tror jeg ikke, vi slipper for. Jeg tror ikke helt, staten kan lade være med at blande sig.

Søren Gais Kjeldsen direktør for Miljø- og Energiforvaltning i Aalborg Kommune om hvordan fremtidens forsyning vil være skruet sammen i 2035.

2.november

- For os som start-up var det også en god mulighed for at stress-teste vores udstyr: Hvis det overlever Roskilde Festival, så kan det klare det meste.

Peter Nørtoft fra virksomheden Aqubiq om udvikling og test af virksomhedens vandsensor.

10. november

- Vi har i dag nået en milepæl. Vi er gået fra at være et papirprojekt, et tankespind til en realitet.

Formand for Energifonden Skive Stig Christensen ved indvielsen af Green Lab Skive.

23. november

- I den første behandling i Faxe og Vordingborg sagde de nej, men vi blev så inviteret til at komme og fortælle om projektet. De skulle bare lige være helt sikre på, at købet ikke på nogen måde udgør en risiko for dem. Og det gør det ikke.

Niels Damgaard om processen, der ledte hen til AffaldPlus’ køb af Sorø Fjernvarme.

24. november

- Vi gør ikke noget forhastet. Vi kan se, vi ikke kan nå det til udgangen af 2018. Så vi har sagt, at vi vil imødekomme de nye krav til emmissioner, der gør sig gældende fra 2019.

Driftsleder Hans Jørgen Larsen om Auning Varmeværks planer om etablering af et halmanlæg.

30. november

- De blander sig ikke i dagligdagen, den får vi selv lov at klare. De er mere med på dens strategiske del – for eksempel hvilke markeder vi skal penetrere.

Adm. direktør hos Linka Energy Brian Pedersen om hverdagen med en ny ejer.

7. december

- Det har jeg slet ikke fantasi til at forestille mig. Det kan jeg ikke forestille mig kommer til at ske.

Direktør hos Helsingør Forsyning Søren Støvring om situationen, hvis selskabets stortanlagte energipark og renseanlæg kendes ulovligt.

12. december
- Vi har allerede monteret varmepumper i erhvervssammenhæng, men vi vil gerne sætte det mere i system, også i forhold til IT-værktøjer. Det er en videreudvikling og systematisering af noget, der allerede kan lade sig gøre, vi skal i gang med.

Direktør Christian Niepoort hos SustainSolutions om arbejdet med at udvikle et varmepumpekoncept på abonnement til virksomheder.

12. december
- Det drejer sig om at skabe en platform. Ikke kun for de 12 partnere i projektet, men for alle virksomheder, hvor vi kan udvikle sammen. Den lille iværksætter kan få kontakt til store Danfoss. Der skal ske en krydsbefrugtning mellem det offentlige og private, stor og lille.

Kim Bek fra Urban Help om formålet med etableringen af en EnergyHub i Nordhavnen.

13. december
- Vi har taget den her snak med energigruppen om, hvad gør vi i Danmark. Både Frankrig og England stepper up på det her. Men i Danmark er de ret ligeglade.

Anders Køhler fra Floating Power Plant om forholdene for bølgeenergi i Danmark kontra forholdene i udlandet.

14. december
- Alt det, der er skrevet om mig, er forkert. Det er falsk og fordrejet og har ikke været rigtigt. Jeg er godt tilfreds med, at min rene samvittighed fortsat er der, og sådan er det. Så skal jeg bare videre, og Ewii skal videre.

Tidligere Ewii-direktør Knud Steen Larsen om de ting, der ledte op til hans fyring i juni.

19. december
- Vor herre har ikke rigtigt været med os. Opstillingen kræver et vejrvindue på tre timer, hvor det ikke blæser mere end 9 sek/m. Prøv du lige at finde det her i Thyborøn på den her tid af året.

Jens Jørgen Birk fra Nissum Brednings Vindmøllelaug om årsagen til forsinkelsen af opstillingen af fire møller i Nissum Bredning i Thyborøn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Eaton leverer 100 anlæg til Islands største forsyningselskab
Stiesdal får styr på gnistdetektering og brandslukning i Danmarks største pyrolyseanlæg
Green Power Denmark om lukning af åben dør-projekter: Kæmpe svigt af regeringen
Tre ud af 27 åben dør-projekter fortsætter - resten lukkes
Brintbranchen: Havplan skæmmes af lukning af åben dør
DI: Når døren lukkes, skal regeringen åbne for nye grønne løsninger
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468