23948sdkhjf

NRGi investerer trecifret millionbeløb i solcellepartnerskab

Aftalen føjer 53,3 MWp til NRGis voksende pulje for vedvarende energi.

Det østjyske energiselskab NRGi investerer et trecifret millionbeløb i et nyt partnerskab med Better Energy, som er en af landets førende udviklere af solcelleparker.

Partnerne vil sammen udbrede solenergi og kommer til at råde over landets tredjestørste solcellepark.

112 fodboldbaner
Det er solcelleparken beliggende i Nees ved lemvig samt solcelleparken ved Horslunde på Lolland partnerskabet drejer sig om. 

Sammen vil de to parker dække ca. 14.500 husstandes årlige elforbrug med vedvarende energi fra sol. Det svarer til, at en by som Ikast udelukkende blev forsynet med solenergi.

- Solenergi er et interessant supplement til vindenergi og rummer et stort forretningsmæssigt potentiale. Vi tror på, at solenergi over de kommende år vil få en mere central betydning i omstillingen til et mere bæredygtigt og grønt energisystem, og det er en omstilling, NRGi skal være en del af. Better Energy er en stærk spiller med den ekspertise, der skal til, for at vi kan sætte skub i udviklingen, fortæller Jakob Bundgaard, Koncerndirektør for Strategi og Renewables i NRGi.

Siden etableringen i 2012 har danske Better Energy med opførelsen af mere end 150 MW solenergikapacitet været en af de hurtigst voksende virksomheder inden for solenergi.

Sol bidrager med 53,3 MWp
Solcelleparkerne i Horslunde og Nees bidrager med en samlet kapacitet på 53,3 MWp til NRGi’s voksende portefølje af vedvarende energi, der også tæller 53,2 MW vindenergi og investeringer for ca. 1 mia. kr.

Investeringen i sol er den første af sin karaktér for NRGi, da man hidtil har investeret i vind. Det er dog ikke energiformen, der har været afgørende for, hvad man har investeret i.

- Vi har hele tiden været på udkig efter markedsmodnede projekter og potentielt set inden for alle typer vedvarende energi. Det væsentlige er, at de bliver økonomisk rentable, og at de batter noget i vores bidrag til omstillingen på længere sigt, fortæller Jakob Bundgaard.

Parterne vil fortsat være på udkig efter nye fælles danske solprojekter over de næste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094