23948sdkhjf

Varmepumper til 200 virksomheder på to år

SustainSolutions skal udvikle nyt varmepumpe-koncept. Der er indgået aftale med Coop og Bravida.

En ny ordning skal sætte gang i udrulningen af varmepumper til virksomheder. Energistyrelsen har doneret 11 millioner kroner til formålet og udvalgt tre virksomheder som den udførende part.

De tre er Ewii Productions, OK a.m.b.a og SustainSolutions. De to sidst nævnte var også med, da Energistyrelsen for år tilbage lancerede en lignende ordning bare rettet mod private husstande.

Derfor er opgaven ikke helt ny for adm. direktør hos SustainSolutions Christian Niepoort.

- Der er selvfølgelig nogle tekniske problemstillinger, der er anderledes, når det gælder virksomheder. Men i bund og grund er pengene en hjælp til at få udviklet et abonnementskoncept, som det, der er udviklet til de private husstande, fortæller Christian Niepoort.

Det vil altså sige et koncept, hvor SustainSolutions køber, installerer og servicerer varmepumpen, mens kunden kun betaler for forbruget – til en fast pris.

Vis os, at det virker
Når Energistyrelsen udlover penge i den størrelsesorden, så betyder det ikke at SustainSolutions og Christian Niepoort sådan kan stikke en trediedel af de 11 millioner kroner i lommen

- Støtten udbetales gradvist i forbindelse med at vi får varmepumperne installeret. Det vil sige, at vi først får støttemidler, når vi har bevist, at vores koncept holder vand, fortæller Christian Niepoort.

I den forbindelse står SustainSolutions ikke helt på bar bund.

- Vi har allerede monteret varmepumper i erhvervssammenhæng, men vi vil gerne sætte det mere i system, også i forhold til IT-værktøjer. Det er en videreudvikling og systematisering af noget, der allerede kan lade sig gøre, vi skal i gang med, siger Christain Niepoort.

Han fortæller, at SustainSolutions har lavet et markedsestimat, der hedder varmepumper til 80 virksomheder det første år og 120 i år to.

Coop & Bravida
SustainSolutions er altså allerede flyttet lidt væk fra tegnebrættet og har indgået de første aftaler.

- Vi har lavet en aftale med Coop og Bravida om sammen at gennemgå udvalgte dagligvarebutikker med henblik på at finde frem til potentialet for varmepumper i Coop-regi, fortæller Christian Niepoort, og tilføjer:

- Der er tale om et stykke udviklingsarbejde, hvor alle parter investerer i, at vi bliver klogere, og i at vi får udviklet løsninger, der kan bruges mange steder, og i samarbejde med en bred gruppe af installatører og varmepumpeleverandører.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vindmøller skal puste liv i Hanstholm Havn, efter økonomien gik i fisk
Sætter strøm til 21 etager med energiarbejdspladser
Jan Strømvig fratræder som administrerende direktør hos Fjernvarme Fyn
Bigadan tager hul på en ny æra i dansk biogasproduktion
Bestyrelsesformandens skattepine: Var advaret om skattely
Nordjysk elhandler trækkes ind i sag om prisfusk
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111