23948sdkhjf

Små og mellemstore virksomheder med grønne ambitioner får konkret hjælp

Hver tredje virksomhed i Region Midtjylland sælger produkter og ydelser, som er mere energi- og miljøvenlige end gennemsnittet. Om tre år er det vokset til det halve, forudser virksomhederne
Virksomheder med miljø- og energivenlige produkter kan i gennemsnit henføre 37 procent af deres omsætning til den grønne del af salget. Det viser en undersøgelse, Region Midtjylland har foretaget blandt 500 af regionens små og mellemstore virksomheder.

Med en række konkrete tiltag vil Region Midtjylland nu hjælpe endnu flere virksomheder til at øge den grønne produktion. Det skal skabe vækst og innovation i virksomhederne og dermed bedre overlevelseschancer.

Adgang til kapital, viden og samarbejde
Virksomhedernes grønne udvikling bremses først og fremmest af, at de ikke har de rigtige samarbejdspartnere og mangler tid og ressourcer til at iværksætte og implementere miljø- og energirigtige tiltag. Ligeledes mangler mange virksomheder viden om de tekniske muligheder samt adgang til finansiering af den grønne produktudvikling.

Udfordringerne, som virksomhederne føler de står overfor, vil Region Midtjylland fokusere specifikt på for dermed at fremme regionens grønne udvikling.

Tiltag, som skal hjælpe den grønne vækst på vej, omfatter vidensamarbejder mellem virksomheder og forskere, EnergiTEKmidt-programmet, der hjælper virksomheder med at kommercialisere energi- og miljøteknologi. Ligeledes hjælpes virksomheder med at finde højtuddannet, kvalificeret arbejdskraft til innovation i Projekt Markedsplads. Endeligt findes INVESTORmidt, som letter adgangen til risikovillig kapital for mindre virksomheder og iværksættere.

Kundernes efterspørgsel vigtigst
Den primære drivkraft, når virksomhederne ledes mod grøn produktudvikling, er der enighed om, er kundernes efterspørgsel. Hele 65 procent af de adspurgte pegede på efterspørgsel fra kunderne som en hovedårsag til udvikling af energi- og miljørigtige tiltag.

Af øvrige faktorer, som virksomhederne udpegede som vigtige, var klare standarder for energi- og miljøvenlighed, som 43 procent mente, ville fremme udviklingen, 37 procent ville ændre kurs på baggrund af strengere lovkrav. Endelig pegede 34 procent på højere afgifter som en drivkraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094