23948sdkhjf

Store elementer til kraftvarmeværk på tur gennem Helsingørs gader

En 27 meter lang kondensor var det største af de mange stål- og glasfiberelementer, der blev transporteret fra statshavnen til byggepladsen i udkanten af byen.

Fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk satte for alvor sit præg på Helsingørs gader natten mellem torsdag og fredag i sidste uge.

Store elementer på i alt 100 tons til rensning af røggassen på det kommende kraftvarmeværk var ankommet med skib fra Tunesien og blev på forsigtig vis transporteret fra statshavnen ud til Trækbanen og op gennem Kongevejen til rundkørslen ved Støberivej og videre ind til byggepladsen på Energivej.

Transporterne gik efter planen og med mindst mulig forstyrrelse af trafikken i byen. Det var ikke nogen let opgave, for dele af elementerne var så store, at begge vejbaner var i brug – og forinden var der indhentet de nødvendige tilladelser fra vejmyndighederne.

Det oplyser Forsyning Helsingør i en meddelse på sin hjemmeside.

- Heldigvis gik operationen præcis som den skulle. Det skyldtes ikke mindst god forberedelse fra transportfirmaets side. Elementerne blev losset fra skib til blokvognen og fragtet i sneglefart op gennem byen og ud til Energivej – helt efter planen over flere omgange. De store stål- og glasfiberelementer ligger nu klar på byggepladsen og vil blive løftet til rette plads i løbet af de næste 6 uger, så vi holder tidsplanen. Byggeriet skal være færdigt i 2019, siger Claus Bo Frederiksen, plan- og projektchef i Forsyning Helsingør.

En eskorte af hjælpekøretøjer var med, og det samme var Forsyning Helsingørs el-vagt på den største af transporterne. For måske skulle gade- eller trafiklys løftes eller fjernes på vejen for at gøre plads til transporten.

Den største af transporterne var en 27 meter lang, 6 meter høj og 6 meter bred kondensor, der skal anvendes til at trække varme fra røggassen over til fjernvarmesystemet for dermed at øge anlæggets samlede virkningsgrad. Den blev fragtet gennem byen sidst på natten, så det kun var ganske få trafikanter, der blev forstyrret. De mange elementer til røgrensningen kommer fra det franske firma LAB.

Fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk forløber efter planen og skal være med til at fremtidssikre forsyningen af klimavenlig el og fjernvarme i to årtier frem. Det fornyede værk er baseret på bæredygtig træflis som brændsel i stedet for naturgas. Værket ejes i fælleskab af Forsyning Helsingør og Norfors. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125