23948sdkhjf

Energinet.dk vil sikre driften med nyt GIS-system til el og gas

Energinet.dk ruster sig til fremtiden med en ny aftale med Informi GIS, som skal levere og implementere et nyt geografisk informationssystem
Løsningen, som Informi GIS skal levere til Energinet.dk er et GIS-system, der baserer sig på standard ArcGIS prdukter fra leverandøren Esri. KMD deltager som underleverandør.

- Vurderingen i forbindelse med evalueringen af tilbud har været, at ArcGIS som produkt giver de bedste muligheder for at understøtte vor forretning på en fleksibel og standardiseret måde. Sådanne nøgleparametre er væsentlige for Energinet.dk, forklarer Frans Eschen, chefprojektleder ved Energinet.dk.

Det skal nu og i fremtiden være med til at forsyningssikkerheden i højspændingsnet og de store naturgasrør, som forbinder Danmark på kryds og tværs og med nabolandene.

Fælles løsning der løbende udvikles og tilpasses
GIS-systemet skal løbende tilpasse og udvikles i forhold til Energinet.dk og det danske marked. Det skal Informi GIS sikre.

Der er også lagt vægt på, at den samlede registrering af data om transmissionsnettene foreligger i GIS: Data fra GIS kan via integrationer gøres tilgængelige for tilknyttede systemer, ligesom data fra andre systemer via integrationer kan tilgås via GIS brugerfladen og heri indgå i kortvisning og analyser.

- Vor samlede vurdering er, at den tilbudte løsning i høj grad opfylder Energinet.dk's behov; herunder de ønsker der er til en standardiseret, fremtidssikret løsning. Ligeledes vurderes det at løsningen er den bedste mht. indpasning i vor it-arkitektur og de forretningsprocesser der skal understøttes aktuelt og i fremtiden, siger Frans Eschen.

ArcGIS er en omfattende og tæt integreret samling af softwareprodukter til håndtering, analyse, visualisering og formidling af forretningsdata i et geografisk perspektiv. ArcGIS produktfamilien består af desktopværktøjer, serverteknologier, mobil GIS og online ressourcer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16