23948sdkhjf

Gasmotor udnytter hver eneste lille prut

Dobbelt så mange husstande kan nu få varme fra spildevandet.

Fredericia Spildevand og Energi har siden september prøvekørt en ny gasmotor. Den gør selskabet i stand til levere varme til dobbelt så mange husstande som hidtil.

Det skriver Fyens.dk

Det betyder, at der om kort tid vil være 240 husstande, der får varme fra den energi, der udvindes at spildevandet fra byens toiletter.

- Vi har installeret en ny gasmotor, som kan udnytte gassens energi bedre end den gamle. Nu er vi helt oppe på 99,8 procent af gassens energi. Man kan sige, at vi nu udnytter hver eneste lille prut, siger Per Dam, proejktleder for renseanlæggets mange energiprojekter.

Han fortæller, at gasmotoren, der er installeret af Fredericia Spildevand og Energis egne folk fungerer rigtig godt. Den suger faktisk så meget mere energi ud af spildevandsgasserne, at renseanlæggets varmevekslere ikke kan følge med. Det betyder, at der skal installeres en ekstra varmeveksler, så al varmen fra spildevandet kan sendes ud i fjernvarmenettet.

Fredericia Spildevand og Energi har investeret 5,2 mio. kr. i gasmoteren – hertil kommer 50.000 kr. for installeringen af den ekstra veksler, der vil være på plads i løbet af et par uger, og så kan anlægget levere varme til 240 husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079