23948sdkhjf

Otte selskaber får lov at lede efter olie ved Grønland

Maersk Oil og DONG Energy er blandt selskaberne, som har fået tildelt licens
Det grønlandske Selvstyre har tildelt efterforsknings- og borelicenser for området i Baffin Bugten ved Vestgrønland.

- Resultatet af udbudsrunden er et vigtigt skridt på vejen til at opnå en bæredygtig samfundsøkonomi i Grønland, siger medlem af Selvstyret for Erhverv og Råstoffer, Ove Karl Berthelsen, og tilføjer, Sikkerheden skal være i top og jeg glæder mig meget til at følge resultaterne af deres arbejde.

Ud over DONG Energy og Maersk Oil har ConocoPhillips, Shell, Statoil, GDF Suez, Cairn Energy og NunaOil også fået koncessions-rettigheder

Klare udvælgelseskriterier
Ved ansøgningsfristen havde Selvstyret modtog 17 blokansøgninger fra 12 olieselskaber. Beslutningen om hvilke selskaber, som modtog koncessioner ske ud fra en række klart definerede kriterier.

- De selskaber, der har fået en tilladelse, er blevet udvalgt efter en nøje evaluering af bl.a. deres finansielle og tekniske styrke og deres erfaring med håndtering af sikkerhed, sundhed og miljø. Jeg har derfor fuldt tiltro til, at rettighedshaverne vil bidrage til at efterforske oliepotentialet i Grønland på en forsvarlig og hensigtsmæssig måde, siger Ove Karl Berthelsen.

DONG Energy har været involveret i grønlandske efterforskningsaktiviteter siden 1996 og er pt. operatør på en tilladelse i Disko Vest området.

Maersk Oil derimod har ikke tidligere til at søge efter olie ved Grønland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125