23948sdkhjf

GreenLab Skive: Fra tankespind til realitet

Regnen trommede lystigt på teltdugen over de talrige jakkesæt og sydende champagneglas, da erhvervspark Green Lab i Skive torsdag officielt blev erklæret åbent.

GreenLab Skive skal danne rammen om grønne virksomheder, der sammen skal skabe nye grønne løsninger og vækst i Skive.

Den første virksomhed er på vej og snart følger et biogasanlæg af en anseelig størrelse.

Fra papiret ud i virkeligheden
Det var mange års hårdt arbejde, der i går kulminerede da formand for Energifonden i Skive, Stig Christensen kunne klippe det grønne bånd og erklære parken åben.

- Vi har i dag nået en milepæl. Vi er gået fra at være et papirprojekt, et tankespind til en realitet, sagde Stig Christensen.

At man netop i går kunne indvie Green Lab Skive er for Stig Christensen resultatet af store armbevægelser, forsigtig optimisme og viljen til at ville noget.

Han håber at man i parken vil se en industriel symbiose mellem traditionelt erhverv og utraditionelle energiformer.

Investerer millioner
Regeringen har støttet GreenLab Skive med 10 millioner kroner, og parterne bag parken håber at mange flere organisationer og virksomheder vil investere i projektet, hvor der skal skabes grøn gas, grøn el og grønne brændstoffer.

En af de virksomheder, der allerede har investeret i GreenLab Skive er norske Quantafuel. Med en investering i 100 million-klassen er selskabet i den grad med til at sætte fut i den grønne omstilling i Skive.

Quantafuels anlæg skal allerede fra foråret omdanne dansk plastaffald til syntetisk diesel, som iblandet almindelig diesel kan bruges i biler og til søfartsindustrien.

Anlægget kan omdanne 60 ton plasticaffald hver dag og er det første af sin art i Europa.

Grundstammen er biogas
Grundstammen i GreenLab Skive har været og er stadig et nyt stort biogasanlæg, der etableres i samarbejde mellem den internationale energikoncern, E.On og en række lokale landmænd.

Også det anlæg er lige på trapperne.

- Vi er holdt op med at snakke om, hvis det bliver til noget. Nu snakker vi mere om hvornår vi kan komme i gang, sagde formand for GreenLab Skive Biogas Leverandørselskab, Arne Bisgaard, der kunne oplyse, at man næsten har sikret sig de 400.000 ton biomasse, der gerne skulle fyldes i anlægget på årsbasis.

- Vi er så godt som i mål. Vi har sikret os de 300.000 ton biomasse. Der indtil videre 50 landmænd, der har skrevet under, siger Arne Bisgaard.

Realiseringen af biogasanlægget kræver en investering på 200 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096