23948sdkhjf

Investering på 600 millioner skaber ny fabrik og 100 nye arbejdspladser i GreenLab

Det danske selskab Unwasted ApS har indgået en aftale med GreenLab om at bygge sit første fuldskalaproduktionsanlæg i den grønne industripark i Skive.

Virksomheden fremstiller konstruktionspaneler af affaldspap og -emballage og tilbyder et 100 procent cirkulært og bæredygtigt alternativ til konventionelle, træbaserede paneler.

Unwasted vil bygge en topmoderne fabrik til produktionen af 160.000 m3 konstruktionsplader til møbel- og byggeindustrien. Ambitionen er at påbegynde byggeriet af fabrikken til en værdi af 600 millioner kroner senere i år på en 75.000 m2 grund. På sigt vil fabrikken skabe cirka 100 nye lokale arbejdspladser – fra produktionsmedarbejdere til ingeniører.

- Vi er meget glade for at have indgået en aftale med GreenLab", siger Rod Fountain, CEO, Unwasted og tilføjer: 

- Vi har ledt efter et produktionssted, der levede op til vores krav til grøn og cirkulær energi, og vi har fundet et godt match i GreenLab. GreenLabs symbiosenet repræsenterer fremtiden for industrielt samarbejde og bidrager i høj grad til Unwasteds cirkulære historie.

Et perfekt match til GreenLab

Der bruges en stor mængde energi i form af damp og elektricitet, når Neverwaste-pladerne fremstilles – både i raffineringen af affaldsfibrene og i tørringen af pladerne. GreenLab tilbyder en energiforsyning fra sol, vind og snart også grøn brint, og Unwasted kan muligvis også drage fordel af andre rest- og energistrømme fra virksomheder i GreenLab.

- En fabrik som den, Unwasted bygger, ville typisk få sin dampforsyning fra en naturgaskedel, men hos GreenLab har vi til hensigt at levere den damp, de har brug for, på en bæredygtig måde, bl.a. produceret med energi fra vindmøller, som ellers ville være gået til spilde. På den måde bliver energien brugt på den mest optimale måde, og vi fortrænger gasforbrug, siger Anders Larsen, GreenLabs CTO.

I det at Unwasted kobler sig på parkens SymbioseNet får de øvrige af GreenLabs virksomheder mulighed for at udnytte den overoverskydende energi, der genereres fra produktionen af konstruktionspladerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094