23948sdkhjf

Klimabevidst.dk giver alle mulighed for gratis besparelser

En ny hjemmeside giver virksomheder adgang til et system med konkrete forslag til klimabesparelser. Det er godt for økonomien og klimaet, og så er det gratis at bruge systemet
Klimabevidst.dk indeholder anbefalinger og vejledninger til energibesparelser, som gør det let for helt almindelige virksomheder at spare 20.000-40.000 kr. om året.

- Via grønne tiltag kan man styrke sin økonomi og sit brand eksternt og internt blandt medarbejderne, fortæller en af initiativtagerne bag Klimabevidst.dk, Morten Nissen Nielsen, til Energy-Supply.

Stort klimapotentiale i små og mellemstore virksomheder
Baggrunden for Klimabevidst.dk er en nyligt offentliggjort rapport fra tænketanken Concito, som afslørede et stort klimamæssigt potentiale i små og mellemstore virksomheder. Desværre er dette potentialet oftest uforløst på grund af mangel på viden og organisation. Det vil Klimabevidst.dk rode bod på.

Med konkrete værktøjer i hånden og over 200 guides kan en medarbejder gøres til virksomhedens klimaambassadør. Vedkommende kan gennemgå alle områder, hvor virksomheden kan spare energi og penge.

Hver guide indeholder en beskrivelse af hvad initiativet indebærer. Guiden omfatter en liste over initiativets nødvendige investeringer, hvor lang tid det vil tage at gennemføre samt hvad tilbagebetalingstiden og ikke mindst den samlede årlige besparelse er. Endeligt findes oplyses det også hvad CO2-reduktionen vil være. Det hele registreres i klimabevidst.dk’s system, som giver et samlet overblik over din virksomheds besparelse.

- En medarbejder kan bruge 5-10 timer om ugen til at gå de forslag, som guiden indeholder, igennem. De kan given stor konkret besparelse på nogle få uger, forklarer Morten Nissen Nielsen.

Rettet mod alle typer virksomheder
Klimabevidst.dk’s guides dækker over alt fra belysning, it og energi over rengøring og kantiner til transport og genbrug.

- Dermed kan alle typer virksomheder finde potentielle besparelser, ved at tage systemet til sig på de felter der er relevante for dem, slår Morten Nielsen fast og fortsætter, Alle virksomheder der har afprøvet systemet har oplevet at de kan bruge det.

Alle kan komme med forslag til forbedringer og nye guides. Derfor er brugernes feedback afgørende for systemets videre udvikling. Et muligt udviklingspotentiale kunne også være branchespecifikke guides.

Store besparelser for mindre virksomheder
Internetvirksomheden Secoya Web, som har 12 medarbejdere, er et eksempel på en virksomhed, der har afprøvet Klimabevidst.dk’s anbefalinger og system.

- Vi har på meget kort tid sparet 30.000 kr. årligt på at blive en grønnere virksomhed, siger Christoffer Buch-Larsen fra Secoya.

Besparelsen er blandt andet opnået gennem tiltag på virksomhedens kontorer og transport. Alene ved at anvende elektroniske lønsedler og reducere antallet af udskrifter blev der spart godt 8.000 kr. om året. En besparelse de ved Secoya giver systemet en stor del af æren for.

- Klimabevidst.dk er meget nemt at bruge og derfor er vi kommet i gang. Før vi startede med at bruge klimabevidst.dk havde vi ikke ressourcerne og tiden, fortæller Christoffer Buch-Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078