23948sdkhjf

Arcon-Sunmark leverer varme til forarbejdning af huder

5.000 kvadratmeter sol i Vietnam betegnes som gennembrud.

Arcon-Sunmark er netop gået i gang med at opføre det første storskala solvarmeanlæg i Vietnam. Anlægget skal levere industriel procesvarme til en fabrik syd for Ho Chi Minh City.

Selvom anlægget med sine 5.000 kvadratermeter ikke er kæmpe stort, så anser Arcon-Sunmark det stadig som et gennembrud med stort potentiale.

5.000 kvadratmeter
Solvarmeanlægget er på 5.000 kvadratmeter og skal levere varme til forarbejdning af huder samt fordampning af spildevand til PrimeAsia Leather Companys fabrik i Ba Ria-Vung Tau.

Således vil 90 procent af spildevandet blive håndteret på fabrikken via solvarmeanlægget, der overordnet set vil bidrage med 20 procent af fabrikkens samlede energibehov. Fabrikken producerer 5,5 millioner kvadratmeter skind om året til tøj- og skoindustrien.

I en dansk sammenhæng er et solvarmeanlæg af den størrelse ikke et særsyn, fordi især fjernvarmeværkerne efterspørger meget store anlæg, men i Vietnam er det i særklasse det største solvarmeanlæg.

- Ud fra en vietnamesisk målestok er det et meget stort anlæg, som vi nu opfører i Ba Ria-Vung Tau, og det vil der blive lagt mærke til. PrimeAsia Leather Company arbejder meget på at reducere miljøpåvirkningen fra deres produktion, og her bidrager solvarmeanlægget markant både i forhold til CO2-udslip, men også i forhold til en mere skånsom håndtering af spildevandet fra fabrikken. Derudover giver anlægget en direkte reduktion i fabrikkens energiomkostninger, og den vil blive større og større, idet energipriserne i Vietnam kontinuerligt stiger, siger Hans Grydehøj, Project & Business Development Manager, Arcon-Sunmark.

 En gennembrud
Solvarmeanlægget står færdig i begyndelsen af 2018 og er det første store anlæg, som Arcon-Sunmark opfører i Vietnam. Selskabet har leveret en række mindre anlæg til blandt andet Nokia i Hanoi og Sheraton Hotel i Nha Trang.

Arcon-Sunmark har selv en fabrik i Vietnam, der blev etableret i 2006, og som producerer solfangere til markederne uden for Europa. Derfor har man også arbejdet hårdt på at få lokale virksomheders øjne op for potentialet i solvarme til industrielle processer, og det er nu lykkedes.

- Anlægget for PrimeAsia Leather Company anser vi for at være et rigtig solidt referenceprojekt, der kan være nøglen til at åbne dette spændende marked op med hensyn til storskala solvarmeanlæg. Vietnam bliver ofte kaldt for verdens værksted, og der ligger virkelig meget forarbejdningsindustri i landet. Det er interessant, fordi denne type industri typisk har et stort energiforbrug, hvor solvarme vil kunne dække en stor del af behovet, siger Hans Grydehøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078