23948sdkhjf

Ny aftale med Ørsted samler multi-gigawatt-portefølje

Energiselskabet Ørsted og T&T Group, der er en af Vietnams førende virksomheder, har underskrevet en hensigtserklæring om at lancere et strategisk samarbejde om havvind i Vietnam.

Med aftalen samler parterne en multi-gigawatt portefølje af udviklingsprojekter inden for havvind. Projekterne ligger ud for kysten ved provinserne Binh Thuan og Ninh Thuan, der er nogle af de bedst egnede områder i Vietnam til udvikling af havvind.

- Sammen med T&T glæder vi os til at bruge vores portefølje på flere GW til at opbygge en sprudlende lokal havvindindustri og til at gøre Vietnam til et af de førende markeder inden for havvind i Asien og Stillehavsområdet. Vi mener, at havvind er en af de bedste måder, hvorpå Vietnam kan imødekomme sit hurtigt stigende elforbrug, da der er tale om en pålidelig og national energikilde i kommerciel skala, som kan være konkurrencedygtig med kul- og gasfyrede kraftværker, såfremt man implementerer det i stor skala og under de rette lovgivningsmæssige rammer, siger Matthias Bausenwein, regionsdirektør for Ørsted i Asien og Stillehavsområdet.

Ved fælles hjælp vil parterne modne porteføljen af havvindprojekter og arbejde for at støtte udviklingen af effektive lovgivningsmæssige rammer for havvind som en del af en ny industri i Vietnam.

Med mere end 3.200 km kyststrækning og høje vindhastigheder har Vietnam nogle af de bedste betingelser for at udvikle havvind i Asien. Verdensbanken vurderer, at Vietnams potentiale inden for havvind er så stort som op til 500 GW. Ud over dette enorme potentiale betyder den hurtigt stigende efterspørgsel på strøm i Vietnam, at der i de kommende årtier vil være et presserende behov for nye stabile energikilder i stor skala. 

T&T - og sol og vind

T&T Group er en af Vietnams største virksomheder med aktiviteter inden for transport, infrastruktur, havnedrift, minedrift, energi, logistik, landbrugs-og miljøindustrien.

Do Quang Hien, koncernchef og administrerende direktør for T&T fortæller at energi er blevet et fokusområde.

- For ti år siden begyndte vi at undersøge og forberede os på udviklingen af vedvarende energi, så vi kunne være klar, når tiden var inde. Det har resulteret i, at T&T har færdiggjort flere store solenergiprojekter og er godt på vej til at færdiggøre fem store landvindprojekter inden udgangen af 2021. Energi er et strategisk fokusområde for T&T Group, og vi ser vi frem til at accelerere vores planer og tilføre værdifuld viden og internationale investeringer til den vietnamesiske havvindindustri i samarbejde med Ørsted, verdens førende virksomhed inden for havvind, siger Do Quang Hien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109