23948sdkhjf

Medie: Forsyningsdirektør fik udbetalt 3 millioner i fratrædelse

Det ligner misbrug af begrebet fratrædelsesordning, siger professor.

Fire gange fra 2003 til 2015 fik forsyningsdirektør Ivar Green-Paulsen i det kommunalt-ejede Vestforbrænding udbetalt fratrædelsesgodtgørelser. Det har i alt kostet Vestforbrædings kunder tre millioner kroner.

Det afslørede DR Dokumentar i aftes.

Ifølge DR Dokumentaren har Ivar Green-Paulsen haft en ansættelseskonstruktion, der sikrede direktøren den ene fratrædelsesgodtgørelse efter den anden, selvom han blev siddende i direktørstolen.

Fra 2003 til 2015
Ivar Green-Paulsen, der var ansat på tidsbegrænsede kontrakter, fik altså udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse hver gang hans ansættelse udløb, det vil sige fire gange på 12 år.

I 2003 fik han udbetalt syv måneders lån og i 2008 fem måneders løn i fratrædelse. I 2011 var det seks måneders løn og i 2015, da han gik på pension, fik han udbetalt 9,5 månedslønninger, der på det tidspunkt beløb sig til 1.292.023 kr.

Fratrædelsesgodtgørelserne har altså kostet forsyningsselskabet mindst 3 millioner kroner.

Misbrug
Professor emeritus fra Aalborg Universitet og ekspert i lønforhold Flemming Ibsen siger til DR:

- Det er en mærkelig løn og personalepolitik, som jo tilsyneladende misbruger begrebet fratrædelsesordning.

Hverken den tidligere direktør, Ivar Green-Paulsen, eller formanden for Vestforbrænding, socialdemokratisk borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo Christensen, har ønsket at stille op til interview i dokumentarudsendelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14