23948sdkhjf

Verdo Energy kører kedel og varmepumpe til Jægerspris

Verdo Energy står i spidsen for et projekt, hvor der skal leveres en kedelinstallation, nye varmepumper og en tilbygning på 330 m2 til Jægerspris Kraftvarme. 

Jægerspris Kraftvarme anvender i dag naturgas som hovedbrændsel, mens solvarmeanlægget dækker cirka 16 procent af den årlige varmeproduktion. Værket får primært varmen fra gasmotorer, men de nærmer sig nu 80.000 driftstimer, og de står derfor over for en hovedrenovering.

For at være uafhængig af gasmotordrift i fremtiden har værket derfor valgt at investere i et varmepumpeanlæg, som sammen med den eksisterende kedel nu kan dække værkets effektbehov.

Nyt anlæg producerer ”gratis” varme
Det nye projekt omfatter etablering af et nyt produktionsanlæg, som består af en hedtvandsgaskedel på 6,2 MW med en absorptionsvarmepumpe på 3 MW, der hæver ydelsen fra det eksisterende solvarmeanlæg med hele 16 procent. 

Desuden etableres en elektrisk varmepumpe på 1 MW med en virkningsgrad på 550 procent til produktion af lavtemperaturvarme til absorptionsvarmepumpen i de timer, hvor solvarmen ikke dækker varmebehovet. Varmepumpen tager i stedet energi fra udeluften. Cirka 40 procent af varmeproduktionen fra anlægget kommer fra elvarmepumpen og de resterende 60 procent kommer fra kedelinstallation.

- Koblingen af komponenterne i anlægget er ikke set før. Samlet reducerer de forbruget af brændsler, optimerer produktionen og sikrer en større andel af ”gratis” varme, siger Hans Christian Kjærgaard, Driftsleder hos Jægerspris Kraftvarme.    

Projektet er skudt i gang i oktober 2017 og forventes færdigbygget og idriftsat i august 2018.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Som sagt så gjort: Aarsleff lægger halvanden milliard på toppen
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Højeffektive elektroder skal optimere grøn brint
CO2-lagring: Energistyrelsen sender miljørapport i høring
Input fra testanlæg skal optimere vertikale solcellepaneler
Energistyrelsen vil invitere til markedsdialog om nye udbudsrammer
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094