23948sdkhjf

Fremtiden banker på

Danmark har længe været kendt som en nation, der sætter grøn energi højt på dagsordenen, og når det kommer til at fremme grønne energi-teknologier, så er Danmark verdens bedste.

Det konkluderer rapporten Global Cleantech Innovation 2017.

Danmarks topplacering skyldes blandt andet evnen til at omsætte udviklingen af grøn energiteknologi til kommercielle produkter, eksport og arbejdspladser. I Danmark er vi dermed rigtigt gode til innovation.

Men vi kan blive endnu bedre.  

Skal energibranchen bevare førerpositionen er innovation altafgørende. Netop innovation er i centrum når Future Week, der er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte i hele uge 48 sætter spot på danske klynger og netværk. I hele landet afholdes events lige fra mindre workshops til store konferencer, der skal være med til at fremhæve Danmarks førerpositioner og vise virksomheder vejen til fremtidens innovative Danmark. Med de mange events i hele landet er fokus rettet mod, det tværsektorielle samarbejde og derved er der skabt grobund for innovation.

Jeg mener, at energibranchen skal have modet til at arbejde med andre sektorer og her er især et endnu større samarbejde med IKT-branchen en konkurrencefordel.

Radikal innovation sker nemlig i mødet mellem to sektorer. Det samarbejde arbejder House of Energy på at fremme, når vi i samarbejde med Infinit (det nationale innovationsnetværk for IT) sætter fokus på det enormt uforløste potentiale, der er for digitalisering ved eventet ”Energisektoren 4.0 – den digitale energisektor”.

Faktisk anfører World Economic Forum, WEF, at potentialet ved digitalisering alene af elsektoren er på hele 3 trillioner kroner frem mod 2025. House of Energys fornemmeste opgave er at lave mødesteder, hvor der kan ske en krydsfertilisering med henblik på at skabe innovation.

Fremtiden banker på, og hvis ikke Danmark reagerer risikerer vi at gå glip af det enorme vækstpotentiale. Derfor skal vi tænke i Energisystem 4.0 som indebærer samarbejde med andre sektorer, hvilket leder til innovation og digitalisering.

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11