23948sdkhjf

Klager udskyder halmværk til 400 millioner

Et enstemmigt byråd i Sønderborg Kommune besluttede sidste år at give grønt lys til opførelsen af et halmfyret varmeværk til 400 mio. kr.

Her over et år efter den beslutning blev taget, er man ikke kommet nogen vegne. Klager udskyder nemlig opførelsen af anlægget på ubestemt tid.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Jeg beklager, men der er ikke noget at stille op. Energiklagenævnet har for tredje gang udsat behandlingen af fjernvarmeprojektet i Nordborg. Det er uholdbart i forhold til forbrugerne, men der er ikke noget at stille op, siger formand for Sønderborg Forsyning, Svend Erik Petersen.

Det er DGD – tidligere Dong Energy - og Aftagerforeningen Østerlund, der har klaget til Energiklagenævnet. Det er dog kun DGDs klage, der skal tages stilling til da Aftagerforeningen ikke er klageberettiget.

Men trods at det kun er en klage, der skal håndteres oplyser Enerigklagenævnet at der tidligst i første kvartal af 2018 kan komme en afgørelse.

Den lange sagsbehandlingstid skyldes at nævnet er flyttet til Viborg, og at alle ansatte i den forbindelse sagde op.

Efter planen skal Havnbjerg, Nordborg, Svenstrup og Egen aftage fjernvarme fra et halmfyret værk på Nordals. Arbejdet med at anlægge fjernvarmenettet i Nordborg og Havnbjerg, Svenstrup, Guderup og Egen skulle være påbegyndt i henholdsvis 2018, 2019 og 2020, men med Energiklagenævnets langvarige sagsbehandling kommer det nok nærmere til at hedde 2022, 2023 og 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078