23948sdkhjf

Surferkonflikt slut: Omstridt mølle skal slukkes i blæsevejr

Balladen om de tre kæmpemøller på Hanstholm Havn nærmer sig sin afslutning. De stridende parter ser ud til at have fundet en løsning.

Det skriver DR.dk/midtvest

Stridens kerne var, at én af de tre kæmpe møller som GPP Vind har fået tilladelse til at opstille på Hanstholm Havn, ville ødelægge det kendte surfspot Middles ved Cold Hawaii.

Nu er bygherren GPP Vind gået med til at stoppe den pågældende mølle på de dage, hvor der vindsurfes og kitesurfes i området, hvis det altså viser sig,  at møllen vil genere aktiviteten.

- Hvis det viser sig, at der er et problem med en eller flere møller, så har man mulighed for at stoppe møllen i den periode, hvor den ødelægger surfspottet. Det kan være i bestemte vindretninger eller lokale forhold, der gør, at det er ubrugeligt i de timer, hvor der er nogen ude at surfe. Resten af tiden skal den rotere og give god energi, siger Stian Eide fra surfklubben NASA.

Aftalen mellem parterne er ikke helt på plads endnu, da der stadig foreligger et stort arbejde med at undersøge, om møllerne virkelig ér et problem.

Både bygherren GPP Vind, surferne og eventuelt Thisted Kommune vil bidrage økonomisk med henblik på at dække tabet forbundet med at stoppe møllerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065