23948sdkhjf

I Hvidbjerg vil de have saltbatterier og varmepumper

Gymnastiksalen på den lille Hvidbjerg Skole i landsbyen Hvidbjerg nær Skive var stuvende fuld en aften sidst i september.

120 fremmødte hvidbjerggensere, som i øvrigt var fremmøde-rekord, var mødt op for at høre virksomheden Suntherm fortælle om en varmeløsning, der er baseret på en varmepumpe og en saltopløsning, der fungerer som varmebatteri.

Og det vækker glæde i virksomheden, da baggrunden for mødet var, at få 35 husstande i Hvidbjerg med på næste fase af test- og demonstration af Suntherms varmeløsning.

Fra to til 35
Siden januar har Suntherm testet løsningen i private hjem i nærområdet og hos dem selv, i egne bygninger, hvor de ansatte har deres daglige gang. Den testperiode har været lærerig, og en fintunet udgave af det oprindelige anlæg er nu klar til den virkelige verden i Vestjylland.

Med informationsmødet på skolen, som Skive Kommune var facilitator for, håbede Suntherm at hente opbakning og tilslutning til projektet.

- Det var en yderst positiv aften som vi kun kan være tilfredse med resultatet af. Ud af de omkring 120 fremmødte har vi fået 48 interesse-tilkendegivelser retur. Det vil sige 48 potentielle deltagere i projektet, som vi nu skal mødes med individuelt for at skabe en videre dialog. Herefter har vi en afklaring omkring hver husstands deltagelse og fortsatte interesse i projektet, fortæller Jeppe Ladefoged.

Der er altså ingen underskrevne aftaler endnu, men Suntherm har en forventning om at have de ti første deltagende husstande på plads inden årets udgang, og de sidste 25 husstande i løbet af 1. kvartal 2018.

Fortsætter udviklingen
I den fase, der kommer nu, vil Suntherm demonstrere, hvordan deres anlæg kan fungere som en fælles varmeforsyning, hvor boligejerne betaler først et tilslutningsbidrag og derefter kun for den leverede varme.

De 35 deltagende husstande vil, i projektforløbet, få installeret et varmesystem med en særlig varmepumpe og et saltvandsbatteri, der kan lagre varmen til senere brug.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094