23948sdkhjf

Gaia Solar er gået konkurs

Forsøget på at rekonstruere solcellevirksomheden er mislykkedes, og Gaia Solar er nu erklæret konkurs. Resterne af selskabet skal overtages af Phønix Tag Energi

Efter måneders kamp for at redde resterne af den gældsplagede solcellevirksomhed Gaia Solar, har selskabet nu indgivet konkursbegæring til Sø- og Handelsretten. Det afslører selskabets nu tidligere adm. direktør.

- Vi er gået konkurs, siger Sigurd Leth til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Konkursen er den endelige afslutning på flere års dårlig økonomi i selskabet, der engang var blandt Skandinaviens førende solcellevirksomheder. I både 2014 og 2015 leverede selskabet skuffende regnskaber med et samlet underskud for de to år på 12,4 mio. kroner. Egenkapitalen var i 2015 nede på 4,7 mio. kroner, og de samlede gældsforpligtelser udgjorde 19,7 mio. kroner.

I slutningen af maj startede selskabet en rekonstruktionsproces, for at forsøge at redde dele af virksomheden. I slutningen af august løftede Sigurd Leth lidt af sløret for processen, og han var dengang meget lidt optimistisk

- Vi har knoklet henover sommeren, men det ser svært ud for selskabet at finde den løsning, vi leder efter. Vi har ledt efter en masse løsninger, men det er svært. Vi nærmer os deadline, og der er ikke den store optimisme lige nu, sagde Sigurd Leth ved den lejlighed.

Phønix overtager resterne
Kilder tæt på processen afslører, at Phønix Tag Energi overtager resterne af Gaia Solar. Det er anden gang på en måned, at Phønix Tag Energi overtager en konkursramt solcellevirksomhed.

I starten af september kunne Licitationen - Byggeriets Dagblad offentliggøre, at det Hadsten-baserede selskabet overtager rester fra Munk Energy, der gik konkurs kort før sommerferien. I den forbindelse offentliggjorde Kim Slavensky, adm. direktør hos Phønix Tag Energi, at selskabet købte navn og domæne for at overtage samarbejdet med de partnere, der tidligere samarbejde med Munk Energy.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Slavensky eller kurator Andreas Kærsgaard Mylin, partner i advokatfirmaet Accura.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141