23948sdkhjf

Vind i England gavner den danske vindmølleindustri

Planer om havmøller fredes og bevillinger øges i de kommende år
På trods af massive nedskæringer i statsbudgettet på ca. 700 mia. kr. har den engelske regering valg, at fasthold udbygningen af offshore vindmøller ud for den engelske kyst, det skriver Berlingske Tidende.

Stor værdi for vindindustrien
Med budgettet er investering til en værdi af 1,7 mia. kr. til en kapacitet på 25 GW i havmøller sikret.

- Som selskab er vi meget lettede over, at det nu er så tydeligt, at også den nye britiske regering bakker fuldt op om udbygningen af offshorevindindustrien i Europa. Konkret for Storbritannien betyder det, at vi i Siemens vil se meget nøje på muligheden for at bygge en ny fabrik her. Men også for vores aktiviteter i Danmark har det stor betydning, da vi selvfølgelig håber, at mange af de projekter, der i de kommende år skal opføres i Storbritannien, vil bruge møller bygget på vores fabrikker i Danmark, siger chef for forretningsudvikling i Siemens i Storbritannien, Matthew Knight.

Kvalitet vigtig i offshoremøller
Vækstpotentialet i offeshoremakedet betyder, at kinesiske producenter er interesserede i at komme ind på markedet. Da lønomkostningerne er større hos de europæiske selskaber end hos de kinesiske modstykker, kunne der komme øget konkurrence. Men dette er kun i mindre grad grund til bekymring hos Siemens.

- Det er ingen hemmelighed, at kineserne gerne vil ind og producere også offshore. Men når vi taler om offshorevindprojekter, så taler vi om investeringer i milliardklassen. Her er kvaliteten mange gange et endnu vigtigere konkurrenceparameter end prisen. Og netop medarbejderne i både Danmark og Storbritannien leverer den kvalitet, vurderer Matthew Knight.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.878